Artiştii băcăuani expun la Ierusalim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portul popular şi obiectele artizanale cu specific românesc sunt prezentate la una din cele mai importante expoziţii internaţionale, care se desfăşoară în Israel, la Ierusalim, până pe 27 august.

Marian Lungu, Anamaria Ardeleanu, Anca Gabriela Lungu şi Maricica Ardelea prezintă produse meşteşugăreşti la standul românesc de la „Târgul internaţional de arte şi meşteşuguri“.

60 de standuri internaţionale

„Cu acest prilej vor fi expuse costume tradiţionale româneşti, ştergare şi feţe de masă autentice, ţesute în casă, ceramică, ouă încondeiate, obiecte de artizanat din lemn, toate lucrate manual“, a spus Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic (CCD) Bacău şi colaborator al Institutului Cultural Român din Tel Aviv. Târgul de la Ierusalim este cel mai mare eveniment de profil din Israel, care reuneşte la fiecare ediţie peste 200 de artişti locali şi aproximativ 60 de standuri internaţionale.

„În cadrul târgului au loc demonstraţii de lucru, spectacole de teatru neconvenţional, muzică, dans, precum şi un târg internaţional culinar. Evenimentul se bucură de un foarte mare interes din partea publicului israelian, fiind vizitat la fiecare ediţie, de aproximativ 100.000 de persoane“, a mai spus Gabriel Stan.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite