Bacău: „Artificiu” riscant: trei maşini cu o singură taxă de drum !

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: „Artificiu” riscant: trei maşini cu o singură taxă de drum !
Bacău: „Artificiu” riscant: trei maşini cu o singură taxă de drum !

Doi bărbaţi din judeţul Brăila riscă să ajungă în închisoare după ce au fost prinşi de poliţiştii băcăuani cu facturi falsificate.

Patronii de firme mici din România nu mai ştiu ce să inventeze ca să scape de plata unor taxe. Un patron mai inventiv s-a gândit că, dacă plăteşte taxa de drum pentru o maşină a firmei, copii modificate ale facturii pot fi folosite şi pentru alte două maşini.

Pe 8 octombrie, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Bacău au oprit pentru control două autoutilitare, pe strada Chimiei din municipiul Bacău. Maşinile erau în proprietatea unei societăţi comerciale din judeţul Brăila. Celor doi şoferi le-au fost solicitate documentele, însă poliţiştii au avut surpriza să constate nereguli importante. „Poliţiştii le-au solicitat celor doi să prezinte factura pentru achitarea taxei de utilizare a drumurilor publice pentru autovehiculele pe care le conduceau. Ambii au prezentat xerocopia unei facturi cu aceeaşi serie şi număr, care prezenta semne de modificare la rubrica ce conţinea numerele de înmatriculare ale autovehiculelor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău, subinspectorul Narcisa Butnaru. 

În urma verificărilor efectuate cu privire la valabilitatea facturii prezentate, poliţiştii au constatat că aceasta a fost achiziţionată pe 16 septembrie,  pentru un alt autovehiculul al societăţii respective. „In cauză s-au intocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale si uz de fals”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite