INTERVIU BACĂU Argint în ring cu un luptător din garda prezidenţială rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivul băcăuan Mihai Gosav este primul poliţist român care a obţinut consecutiv patru medalii la Europenele şi Mondialele de Unifight

Agent şef al Poliţiei din Bacău, Mihai Gosav (40 de ani) practică sportul de la vârsta de zece ani. După ce a făcut judo de performanţă şi a obţinut centura neagră, din 2008  s-a îndrăgostit de unifight (n.r. - sport care îmbină tehnici militare şi stiluri de luptă tradiţionale). Este antrenorul lotului naţional de unifight din 2009 şi este primul poliţist român care a obţinut patru medalii (de bronz şi argint) la Campionatele Europene şi Mondiale. Întors de la Europenele din Rusia, care au avut loc în urmă cu două săptămâni, Gosav se poate mândri cu medalia de argint.


„ADS“: Care e cea mai mare dorinţă a ta?
Mihai Gosav: Să bat un rus! Totodată, îmi doresc ca unui sportiv român să i se cânte imnul la Mondialele de Unifight. De zece ani, niciun sportiv român, de la seniori, nu a mai urcat pe locul întâi la aceste competiţii.

Cum te simţi în ringul de luptă?
Extraordinar! În ring mă simt plin de curaj şi de forţă. Mă pregătesc continuu, cu toate că am o vârstă când alţii se retrag din sport. Eu sper să mai pot participa măcar un an la aceste competiţii.

cum ţi s-a părut adversarul din finală?
Foarte bun! Am luptat cu Jevghene Vasiliev (32 de ani) de la Serviciul Gărzii Prezidenţiale al Federaţiei Ruse.

Ce ne poţi spune despre lotul naţional care va pleca la Mondialele din Moscova la începutul lui noiembrie? 
Sperăm să ne întoarcem cu patru medalii şi ar fi frumos şi cu un titlu mondial. Sunt şase băieţi şi o fată. Trei sunt din Bacău şi câte unul din Bucureşti, Ploieşti şi Timişoara.

Unde vă antrenaţi? 
Noi, cei trei din Bacău, la Clubul Dinamo din localitate. Avem secţii de fotbal, judo şi unifight. Sunt 30 de poliţişti care sunt sportivi de performanţă.

Am înţeles că ai primit o invitaţie de la preşedintele Federaţiei de Unifight din Azerbaijan…
Da, în urma rezultatului obţinut la Europene, am fost invitat de preşedintele Federaţiei la un turneu de Grand Prix care va avea loc la Baku, unde voi participa alături de alţi colegi din Ministerul de Interne. Competiţia va avea loc în perioada 13-15 octombrie.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite