Bacău: Arestați pentru că au dat șpagă unui funcționar al primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi băcăuani au promis unui funcționar din primărie 200.000 de euro.

În urmă cu două zile, două persoane din Bacău au fost reținute de procurorii anticorupție, pentru că au încercat să mituiască un funcționar al primăriei.  Ghiocel Lupu și administratorul unei agenții imobiliare, Nelia Ghervase, au preluat prin cesiune drepturile litigioase pentru două terenuri amplasate în municipiul Bacău.

Pentru a rezolva cât mai urgent problema actelor, cei doi au promis 100.000 de euro unui funcționar al Primăriei Bacău, ce avizează legalitatea dispoziţiilor emise în această materie.

Deoarece dorea ca lucrurile să se miște și mai rapid, Nelia Ghervase a suplimentat suma și a promis funcționarului 200.000 euro.  Dealtfel,  femeia nu este la prima încercare de a mitui un angajat al municipalității. 

În urma anchetei, procurorii de la DNA au stabilit că, anul acesta, Ghervase a promis aceluiași  funcționar 1.000.000 euro pentru urgentarea retrocedării unei suprafețe de 30 ha de teren pe raza municipiului Bacău.  Banii urmau să ajungă la salariatul primăriei după emiterea dispoziţiilor administrative.

Atât Ghiocel Lupu cât și Nelia Ghervasă au fost prinși în flagrant, motiv pentru care au intrat în custodia polițiștilor de la DNA. Cei doi au fost reținuți timp de 24 de ore în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, după care au ajuns în fața judecătorilor de la Tribunalul Bacău cu propunerea de arestare pentru infracțiunea de dare de mită.

Magistrații au respins cererea procurorilor DNA, stabilind ca inculpații să fie cercetați în stare de libertate.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite