Aquapark de milioane de euro pentru Insula de Agrement

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jumătate din banii pentru investiţie vor fi alocaţi de la bugetul local. Dacă Uniunea Europeană va aproba finanţarea, complexul va fi modernizat până în anul 2012.

Consilierii locali băcăuani au aprobat în şedinţă extraordinară joi proiectul pentru modernizarea Insulei de Agrement. Întreaga investiţie se va ridica, conform studiului de fezabilitate, la aproape zece milioane de euro, iar jumătate din această sumă va fi alocată de la bugetul local.

Graba pe care au afişat-o consilierii locali în a aproba proiectul are însă ca explicaţie teama de a nu pierde finanţarea de aproape cinci milioane de euro, care urmează a fi obţinută prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Consilierii s-au grăbit să depună primii proiecte

„Luni încep înscrierile pentru depunerea finanţărilor. Vrem să fim printre primii care depun dosare pentru a fi siguri că nu pierdem finanţarea de la Uniunea Europeană. De aceea s-a votat în grabă acest proiect“, a declarat Mihai Şlic, consilier local.

Conform documentaţiei tehnice depuse la proiect, modernizarea Insulei de Agrement va cuprinde un aquapark, un spaţiu de joacă pentru copii, un teatru în aer liber şi o bibliotecă cu ceainărie. De asemenea, va fi amenajată şi o zonă pentru practicarea de sporturi nautice, o plajă şi terenuri de sport.

„Insula de Agrement are mai bine de 20 de ani de când n-a mai fost modernizată. Este o zonă pe care vrem să o redăm băcăuanilor“, ne-a declarat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău. Nevoia de a se relaxa într-un spaţiu adecvat o împărtăşesc şi locuitorii municipiului Bacău. Sătui de promisiuni, mulţi locuitori ai oraşului îşi exprimă reticenţa în privinţa realizării proiectului de modernizare a Insulei de Agrement.

„Atâţia ani nu s-a investit niciun leu, aşa că mi-am pierdut orice speranţă de-a mai vedea acest spaţiu reamenajat“, ne-a declarat Vasile Popa, băcăuan. Oficialii Primăriei spun totuşi că în maxim trei ani Insula de Agrement va deveni principala atracţie a oraşului.

Zamfira F., ECONoMISTĂ: Nu cred în acest proiect pentru că de fiecare dată am fost păcăliţi cu promisiuni.

Sofica Mereuţă, PENSIONARĂ: Este un vis prea frumos ca să devină şi realitate. Nu-mi fac speranţe.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite