Bacău: Anunţurile din ziare, „comori” pentru nevoiaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Anunţurile din ziare, „comori” pentru nevoiaşi
Bacău: Anunţurile din ziare, „comori” pentru nevoiaşi

Rubricile de „vânzări diverse” ale cotidienelor sunt pline de oferte cu lucruri demodate sau aflate la limita decenţei.

Pentru a strânge câteva zeci de lei sau, pur şi simplu, pentru că nu mai au nevoie de ele, băcăuanii nu se sfiesc să scoată la vânzare obiecte considerate de unii prea demodate. Rubricile de „vânzări diverse” din cotidienele băcăuane sunt pline în fiecare zi de anunţuri care mai de care mai bizare sau care amintesc că suntem în plină criză economică.

Anunţuri precum „Preţuri anticriză! Vând nisip şi pământ negru”, „Vând ţiglă folosită în stare foarte bună” sau „Vând criptă cimitir, bonus grilaj metalic” sunt deja la modă. Deşi la prima răsfoire ele par puţin ciudate, sunt şi băcăuani care le consideră utile şi interesante. Motivul este unul cât se poate de simplu: tot ce-i ieftin şi bun este binevenit în casa săracului. „Când ai nevoie de un obiect şi constaţi că la magazin costă prea mult, apelezi la ziar. Sunt multe lucruri vechi şi într-o stare nu foarte bună dar, uneori, ai noroc să găseşti şi lucruri de calitate”, şi-a motivat Ioan Camară alegerea pentru consultarea rubricii.

Spionii se dotează din ziar

Chiar dacă majoritatea anunţurilor face referire la obiecte uzate, dar nelipsite din locuinţa unei familii obişnuite, cum sunt frigiderele, maşinile de spălat sau televizoarele, sunt şi băcăuani care vin cu oferte care le amintesc „vânătorilor de chilipiruri” de ultimile descoperiri în domeniul electronicii. „Vând pixuri care au încorporate în ele o cameră video în miniatură. Pixurile pot stoca în memoria internă până la 12 ore de film cu tot cu sunet. E foarte bun dacă vreţi să înregistraţi cu el confesiuni, interviuri sau întâlniri secrete. Preţul este fix 350 de lei”, ne-a informat scurt, la telefon, un băcăuan care speră să dea lovitura cu oferta sa din ziar.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite