Animalele de rasă, moftul băcăuanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorii pet-shop-urilor spun că mai toate animalele cu pedigree  sunt aduse la comandă pentru că este costisitor să le ţii în magazin.

Băcăuanii care vor un animal de companie trebuie să facă un efort financiar destul de mare. În pet-shop-urile din oraş, câinii de rasă pot fi cumpăraţi cu minim 800 de lei, iar pisicile costă cel puţin 600 de lei.


Tinerii care şi-au cumpărat deja un Rottweiler, un Huski sau un Basset Hound spun că au dat bani grei pentru aceştia. „Am un Huski de aproape un an. Am dat pe el 1.100 de lei, dintr-un magazin care mi l-a adus pe comandă. E scump, dar întreţinerea lui nu e aşa de costisitoare“, a spus Iulian Manea.

Se vinde ce e mic şi ieftin
Proprietarii magazinelor de specialitate susţin că animalele de rasă nu le aduc un profit însemnat. „La un câine scump vândut câştigi cam 100 de lei, iar lumea nu prea se îngrămădeşte să cumpere animale. Am afacerea de aproape şase ani şi am observat că oamenii se orientează mai mult după preţ, decât după rasa animalului“, a precizat Marian Burghelea, administratorul unui pet-shop. Acesta a mai spus că cel mai bine se vând câinii de talie mică, precum Bichon Maltez,  Shitzu, dar şi papagalii şi peştii. „Din păcate, în ultimii trei ani vânzările au scăzut. Deşi piaţa s-a diversificat ca ofertă, băcăuanii cer rase de animale cunoscute acum 20 de ani. Cresc vânzările numai de Sărbători. Pentru noi, întreţinerea vietăţii în magazin este costisitoare, de aceea multe le aducem doar pe comandă“, a mai precizat Burghelea. Pisicile sunt mai accesibile la preţ.

„Am vrut să-mi iau o persană, dar m-am mulţumit cu o siameză, pe care am dat 200 de lei. Cealaltă costa de trei ori mai mult şi nu mi-am permis“, a spus Anca Văleanu. Ca să câştige bani în plus, proprietarii magazinelor de acest tip vând şi accesorii, hrană pentru toate speciile de animale de companie, iar unii au amenajat chiar şi frizerii pentru a atrage clienţi.

Cât ne costă vietăţile:
Animale                                Preţuri
Peşti de apă dulce             3,5-10 lei
Peşti de apă sărată          400 de lei
Papagali                          15-40 de lei
Bichon maltez                    850 de lei
Shitzu                                   700 de lei
Sharpei                               850 de lei
Chau Chau                     1.200 de lei
Yorkshire                        1.400 de lei
Pisică persană                 600 de lei
Pisică siameză                 200 de lei

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite