Angajatorii danezi caută stagiari băcăuani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stagiarii vor munci la ferme agricole.
Stagiarii vor munci la ferme agricole.

Băcăuanii care vor să muncească peste hotare sunt așteptați zilele acestea la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă. Instițuția pune la dispoziția lor 10 posturi de muncă în Danemarca.

Danezii caută stagiari pentru ferme agricole. Ei urmăresc să angajeze tineri absolvenți de facultate sau liceu agricol.

Locurile de muncă sunt oferite la ferme de cultivarea fructelor, legumelor și de creștere a animalelor. Persoanele care vor să ocupe aceste posturi trebuie să fi absolvit un liceu agricol sau să fie studenți la o facultate cu profil agronomic.

Nu sunt excluși nici cei care au absolvit o facultate de profil. "Durata contractului de muncă este între patru și opt luni şi lucrul poate începe oricând în timpul anului, aşa încât aplicanţii trebuie să fie foarte flexibili", a explicat Daniela Bălan, purtător de cuvânt al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Bacău.

Avantajul este că angajatorul va ajuta stagiarul la găsirea unei locuințe sau îi va oferi cazare contracost. Salariul oferit este conform cu cel stabilit de contractul colectiv de muncă din Danemarca pentru acest domeniu de activitate.

Se pornește de la 1270 euro brut lunar. "Se beneficiază de o prevedere specială referitoare la impozitarea veniturilor ceea ce înseamnă că stagiarii vor plăti doar între cinci și zece % impozit", a mai spus Daniela Bălan.

Cei care vor aplica pentru aceste slujbe trebuie să cunoască foarte bine limba-engleză și să aibă disponibilitate pentru a învăța și limba daneză.

Persoanele care se hotărăsc să muncească în Danemarca vor susține un interviu cu consilierul EURES, unde vor prezenta CV-ul EUROPASS și o scrisoare de intenție, ambele în limba engleză.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite