Angajații de la Șomaj caută locuri de muncă pentru absolvenți. Până acum au găsit doar 128 de posturi pentru aproape 1.700 de tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pregătirile pentru Bursa Absolvenților sunt în plină desfășurare. Funcționarii de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Fortei de Muncă Bacău au început contactarea agenților economici, însă până acum doar 15 au dat asigurări că vor veni la eveniment.

Bursa din 23 septembrie, ce va avea loc la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu" din Bacău, reprezintă singura șansă de angajare pentru cei aproape 1.700 de tineri care au ieșit de pe băncile școlii și s-au înscris în evidențele AJOFM. Pentru ei, salariații de la Șomaj au început să caute joburi la firmele din județ.

„Până acum au fost contactați 130 de agenți economici, 15 și-au anunțat participarea și în total oferă 128 de locuri de muncă. Noi continuăm să purtăm discuții și cu alte firme. Mai sunt două săptămâni până atunci și cu siguranță în ziua bursei numărul de posturi oferit va fi mult mai mare", a spus Daniela Balan, purtătorul de cuvânt al AJOFM Bacău.

Joburile oferite până la această dată sunt de economist, agent de asigurări, agent comercial, electrician întreținere, asistent în relații publice și comunicare, sudor electric, operator confecționer industrial, instalator încălzire centrală și gaz, confecționeri cabluri și muncitori necalificați.

Pentru a putea beneficia si de indemnizația de șomaj de 250 de lei oferită de stat, absolvenții ar fi trebuit să se înscriere în evidențe în cele 60 de zile din momentul finalizării cursurilor. Cei care au așteptat să ia bacalaureatul s-au trezit că nu vor primi bani ci doar vor beneficia de mediere și cursuri de formare profesională.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite