Bacău: Andreea Boghiu Mezzo-soprana din corul bisericii (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Andreea Boghiu Mezzo-soprana din corul bisericii (PORTRET)
Bacău: Andreea Boghiu Mezzo-soprana din corul bisericii (PORTRET)

Tânăra ştie să cânte la trei instrumente muzicale: vioară, flaut şi pian, iar în prezent studiază canto clasic la Liceul de Artă „George Apostu“.

Andreea a făcut mai bine de opt ani vioară, flaut şi pian, instrumente care i-au adus numeroase distincţii, însă pasiunea pentru muzica clasică a determinat-o să se concentreze pe canto clasic. „Am studiat vioara opt ani, flautul doi ani“, a declarat Andreea. Concursurile naţionale de vioară la care a participat i-au adus premii importante.

„Cel mai aproape de sufletul meu a rămas  premiul câştigat la Concursul Naţional de Vioară desfăşurat în anul 2003, unde am obţinut premiul II“, a spus tânăra artistă. În prezent, băcăuanca se concentrează pe studiul muzicii clasice.

Dedicată complet muzicii
Andreea povesteşte că cei care au îndrumat-o spre acest gen de muzică au fost profesorii săi din liceu. „Am o voce care se potriveşte interpretării muzicii clasice. Având o voce mai groasă, în cadrul corului liceului sunt mezzo-soprană“, a explicat tânăra. În afară de orele de canto obligatorii la şcoală, cântă la repetiţii, dar şi la slujbele bisericeşti.

Pe scena Ateneului
Andreea se pregăteşte acum intens pentru spectacolele viitoare şi spune că le acordă bucuroasă întregul său timp liber.
„Voi cânta în duet cu un coleg o arie din opera intitulată «Toamna». Cu această reprezentaţie vom deschide săptămâna viitoare seria spectacolelor de la Biblioteca Judeţeană“, a explicat eleva. Activitatea muzicală a Andreei nu se rezumă doar la atât. Alături de colegii săi din corul liceului, participă săptămânal la evenimente culturale.

De asemenea, are spectacole semestriale la Ateneu, acompaniată fiind de Orchestra Filarmonicii „Mihail Jora“. „Prezenţa mea pe scena Ateneului sau la spectacolele oraşului a devenit o obişnuinţă. De obicei, cânt arii din creaţii ale marilor compozitori ai muzicii clasice, fiind  acompaniată la pian de profesorii Liceului de Artă“, a mai povestit Andreea. Tânara artistă a declarat că vrea să participe la concursurile de muzică clasică programate să se desfăşoare pe parcursul acestui an şcolar.

Se pregăteşte pentru Conservator
Cu toate că are deja un palmares impresionant, Andreea nu se va opri aici. Ea visează să devină o mezzo-soprană foarte bună, să cânte pe scenele lumii şi de aceea îşi doreşte să urmeze Conservatorul. 

Pentru ca visul ei să se împlinească, eleva munceşte suplimentar, în fiecare  zi, de la trei până la cinci ore. Nu se plânge niciodată de oboseală pentru că toată energia ei este investită într-o activitate care îi place cu adevărat. „Muzica clasică e puţin diferită de alte genuri de muzică şi trebuie să-i acord o foarte mare atenţie. Presupune mai multă muncă, pentru că vocea trebuie lucrată, modelată, astfel încât să poată atinge anumite note şi sunete muzicale“, a încheiat tânara.

Profil

Născută. 6 aprilie 1992, Bacău.
Studii. Elevă în clasa a XI-a la Liceul de Artă „George
Apostu“ din Bacău.
Familie. Locuieşte cu părinţii, are doi fraţi.

Întrebări şi răspunsuri

Care sunt artiştii preferaţi care te inspiră?
Îmi place mult  şi o admir pe Mariana Colpos. Este o artistă a muzicii clasice, profesoară la Conservatorul din Bucureşti şi chiar m-am pregătit cu dânsa. 
Cum te vezi peste câţiva ani?
Pentru mine sunetul înseamnă mult, iar când vine vorba despre muzica clasică îmi dau seama că asta mă reprezintă. Vreau să devin o mezzo – soprană profesionistă.

Ce-i place

Îi place să cânte la biserică. „Duminică de duminică cânt la slujbele bisericii «Sf. Dumitru». Îmi place, de asemenea, să fac sport şi exersez când am timp liber“, spune tânăra.

Ce nu-i place

Andreea nu se împacă bine cu persoanele lipsite de caracter, mincinoase, răutăcioase şi invidioase. De asemenea, urăşte prostia şi laşitatea.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite