Amenzi pentru exces de viteză la Raliul Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, desfăşurată la Bacău, le-a lăsat un gust amar organizatorilor şi piloţilor participanţi, dar le-a umplut poliţiştilor carneţelul pentru sancţiuni

Etapa din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, programată în premieră la Bacău, a lăsat o parte din piloţii participanţi la competiţie cu găuri serioase în portofel. Asta după ce poliţiştii băcăuani au ţinut cu tot dinadinsul să nu-i lase pe competitori să se abată în vreun fel de la regulile de circulaţie.


Mai mulţi piloţi au fost înregistraţi de radare că au depăşit viteza legală maximă admisă în localitate, fie depistaţi de poliţişti că nu aveau asupra lor rovigneta necesară atunci când se circulă în afara oraşului. Amenzile aplicate de Poliţia Rutieră Bacău au fost de 2.000 de lei.


Probleme încă de la start


„Indiferent dacă sunt sau nu participanţi la un raliu, conducătorii auto sunt obligaţi să respecte regulile de circulaţie“, a declarat Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău. Problemele au început când organizatorii competiţiei au decis ca probele de raliu să se desfăşoare pe drumul forestier din pădurea Fântânele, iar startul oficial să fie dat din faţa Prefecturii Bacău.

„Am făcut împreună cu piloţii un calcul al timpului necesar deplasării din oraş până la traseul din pădure, locul unde se desfăşurau efectiv probele. A reieşit că aveau nevoie de o oră. Practic, din cauza vremii ploioase şi a abundenţei de spectatori, piloţii nu se puteau încadra în timp. Ca să recupereze, unii au fost nevoiţi să accelereze pe porţiunile mai libere“, a spus Dinu Păncescu, organizator al competiţiei de la Bacău.


El a adăugat că, în ciuda faptului că a fost o competiţie între maşini puternice, concepute special pentru raliu, poliţiştii au instalat radare, iar pe unii piloţi i-au controlat la documente. „Maşinile folosite în competiţie nu sunt pentru drumuri publice. În orice ţară civilizată traficul se întrerupe. Au venit piloţi din toată Europa, însă maşinile au fost aduse pe platforme, nu pe roţile lor. De aceea nu aveau rovignetă!“, a mai spus Păncescu. Raliul s-a desfăşurat în perioada 14 -15 octombrie iar cei peste 50 de piloţi prezenţi la competiţie au avut de parcurs 13 probe speciale.


Printre cei care au participat la competiţie se numără Victor Ponta din postura de copilot al lui Edwin Keleti, clujeanul Bogdan Marişca, cel care a câştigat în final etapa de la Bacău, dar şi piteşteanul Valentin Porcişteanu, câştigătorul de anul acesta al  Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2011.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite