Amenzi dure și dosare penale pentru pietrișul furat în Comănești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dealul Goanța a fost distrus de buldozerele de la NM Construct
Dealul Goanța a fost distrus de buldozerele de la NM Construct

Primarul din Comănești și responsabilii de la NM Construct sunt cercetați penal pentru exploatarea  ilegală făcută pe Dealului Goanța, din cartierul Podei. Potrivit primelor estimări, societatea care realizează un supermarket în Comănești a luat peste 8000 de metri cubi de balast, fără să plătească niciun leu redevență statului sau chirie, pentru teren.

Amenzi dure și dosare penale pentru cei implicați în exploatarea pietrișului de pe dealul Goanța din Comănești. Societatea NM Construct din Timișoara, care realizează un supermarket Kaufland în oraș, a luat mii de metri cubi pentru a face fundația noului centru comercial, fără a plăti vreun ban statului și fără a avea acordul de mediu necesar.

Totul s-a făcut sub privirile îngăduitoare ale primarului Viorel Miron. În plus, după ce exploatarea s-a făcut fără niciun fel de autorizație, edilul a impus pe ordinea de zi închirierea terenului exploatat, de un hectar, pentru următoarele trei luni, contra unei sume de doar o mie de lei. În urma anchetei mixte făcută de Garda de Mediu și Agenția Națională pentru Resursele Minerale (ANRM) s-a constatat că statul a fost furat, iar mediul înconjurător, depreciat ireversibil.

Care este valoarea amenzilor, cine a făcut plângerile penale și ce riscă vinovații puteți citi, pe larg, în ziarul Adevărul de mâine!

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite