Bacău: Alina Ciocoiu: Din rochia de salsa, în roba de avocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra face dansuri de 11 ani, iar acum se pregăteşte să devină avocat. Alina a fost admisă la trei universităţi de renume mondial, dar nu ştie încă pe care o va alege

Olimpica a încercat dintotdeauna să fie prima la engleză şi istorie. Anul acesta a devenit şefa promoţiei 2009 a Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri”. A terminat cu media 10 cursurile liceului şi-şi doreşte să urmeze Dreptul. „Vreau să devin avocată pentru că eu cred că mi se potriveşte. Este o meserie puternică pentru oameni puternici”, ne-a mărturisit
tânăra.

Băcăuanca are rezultate deosebite şi la dans. Alina face dans sportiv de mai bine de 11 ani. Alături de partenerul său, a câştigat numeroase premii la concursuri naţionale, dar şi internaţionale.
De 11 ani se pregăteşte zi de zi pentru a fi pe podiumul concursurilor naţionale şi internaţionale, lucru pe care l-a şi obţinut în numeroase rânduri. Efortul său nu e mic dar, după cum spune ea, merită pentru că face totul din pasiune. „Nu pot trăi fără dans pentru că este elementul care mă echilibrează în viaţă. Îmi place acest sport, mă aduce în centrul atenţiei, iar aplauzele spectatorilor sunt cea mai frumoasă recompensă pentru mine”, continuă Alina.

Zeci de premii la concursuri naţionale şi internaţionale

Alături de partener, Alina a urcat pe podiumurile concursurilor de specialitate organizate atât în ţară, cât şi în străinătate. A început cu locul I la Concursul Naţional de la Ploieşti, iar în 2007 şi 2008 a avut şansa de a participa la Campionatele Naţionale de Dans Sportiv, unde a ajuns, de fiecare dată, până în finală.
„Ne-am situat de fiecare dată pe primele locuri şi am câştigat premii importante la nivel profesionist”, susţine cu mândrie tânăra.

Universităţi europene de renume o vor ca studentă

Eleva îşi doreşte să ajungă pe primul loc la campionatele de dans sportiv, de aceea exersează zilnic împreună cu partenerul său. „Mişcările dansurilor sunt mai complicate, de aceea exersăm zilnic la club. Rezultatele nu întâzie să apară şi premiile pe care le obţinem ne motivează să continuăm”, a completat eleva.

Şefa de promoţie a fost deja admisă la Universitatea „Chester” şi „Lincoln” din Marea Britanie şi la Universitatea „Aberdeen” din Scoţia, la studii de Drept. Cea din urmă instituţie se află pe locul 153, în topul primelor 500 de universităţi din lume, realizat de organizaţia britanică QS (Quacquarelli Symonds). Băcăuanca nu s-a decis încă dacă  va studia

Dreptul în străinătate sau în ţară.

Unul din motive ar fi cel financiar pentru că Guvernul nu i-ar oferi decât o parte din banii necesari. „Costul total anual al studilor la aceste instituţii de învăţământ superior ar fi mult prea mare şi nu cred că eu şi familia mea ne-am permite un asemenea lux”, a încheiat eleva.

Întrebări şi răspunsuri

Care este dansul tău preferat?
A. C.: De când am luat locul VI la Campionatul Naţional din 2008 la Bucureşti, dansul meu preferat a devenit salsa. Din punctul meu de vedere cred că se potriveşte foarte bine caracterului meu. Mi se pare fascinant pentru că e expresiv.

Colegii tăi te-au susţinut în competiţii?
De fiecare dată. Ei m-au poreclit „Vocea Poporului” deoarece îi mobilizez acordându-le atenţia şi sprijinul meu. Am primit şi o diplomă de la ei pe care scria „Natural Born Leader”.

Ce-i place
Alina, ca orice adolescent, iubeşte distracţia, muzica şi dansul. Ea consideră că şcoala poate fi îmbinată cu distracţia.

Ce nu-i place
Urăşte faptul că dansul sportiv nu este îndeajuns de bine promovat. Nu suportă oamenii mincinoşi şi să nu i se dea dreptate.

Profil

Născută
10.07.1990, Bacău

Educaţie
a absolvit Colegiul „Vasile Alecsandri” cu media 10
 
Experienţă
practică dansul sportiv de 11 ani

Familie
locuieşte cu părinţii, are un frate

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite