Bacău: Alexandru Dutcovici, Cucereşte lumea în paşi de Cha Cha(PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Alexandru Dutcovici, Cucereşte lumea în paşi de Cha Cha(PORTRET)
Bacău: Alexandru Dutcovici, Cucereşte lumea în paşi de Cha Cha(PORTRET)

Adolescentul face dans sportiv de performanţă de şase ani şi a reuşit să câştige zeci de premii la cele mai importante concursuri internaţionale.

Alexandru Dutcovici a început să practice dansul sportiv de la vârsta de nouă ani, la Clubul „Autentic“ din Bacău şi de atunci a perseverat până a atins performanţa. „În urmă cu şase ani, am fost selectat de un profesor de dans pentru că aveam talent. Pur şi simplu exersam bine mişcările şi eram în ritm pe orice gen de muzică. În scurt timp am început să exersez cu partenera mea, Roxana Nucu, pentru a ne pregăti pentru concursuri“, a declarat băcăuanul.

Rezultatele nu au întârziat să apară, iar după doar şase luni de antrenamente intense, au obţinut premii importante. „Aveam doar nouă ani şi la doar şase luni de antrenamente am obţinut la Bucureşti, la Concursul Naţional de Dans Sportiv, premiul I“, a spus  dansatorul. De atunci, Alexandru câştigă premiu după premiu. În ultimii şase ani, s-a întors cu rezultate foarte bune de la cele mai importante concursuri internaţionale de dans sportiv din lume.

„Împreună cu partenera mea de atunci, Roxana Nucu, am câştigat în anul 2006 premiul III la dansurile latino în Bulgaria. De asemenea, la Chişinău, în anul 2007, ne-am clasat pe locul III. Şi-n ultimii trei ani ne-am clasat de fiecare dată pe podium, obţinând mereu premii la concursurile naţionale“, a completat dansatorul.

Cha Cha, dansul preferat

Alexandru susţine că dintre toate cele cinci dansuri latino pe care le execută la competiţii, Cha Cha-ul este cel care îi pune cel mai bine în valoare talentul. „Este un dans mai energic, vioi şi sacadat. La acest dans trebuie să ai o atitudine mai înţepată, de flirt, pentru că este un dans de pereche, pasional. Mişcările picioarelor, de altfel, sunt evidenţiate foarte bine pentru că se pune multă forţă în ele. De obicei, la Cha Cha nu greşeam niciun element şi paşii îi executam perfect“, ne-a spus adolescentul.

Menţiune la Cupa României

Deşi Alexandru are de şase luni o nouă parteneră, dorinţa de a face performanţă le-a adus chiar săptămâna trecută un premiu important. „Împreună cu partenera mea actuală, Ana Maria Marin, am obţinut săptămâna trecută menţiune la Cupa României, cel mai important concurs de dans din România“, a precizat băcăuanul. Ambii dansatori visează la o carieră pe scenă, iar acum se antrenează intensiv pentru a câştiga campionatul naţional.  „Dacă la următoarele competiţii ne vom clasa pe primele două locuri, avem şansa de a ne califica la Campionatul Mondial. Noi ne antrenăm pentru a ne îndeplini visul“, a încheiat Alexandru.

Profil

Născut: 6 mai 1994, Bacău.
Studii: Elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu“ din Bacău.
Familie: Locuieşte cu părinţii.

Întrebări şi răspunsuri

Îţi doreşti o carieră în dansul sportiv?
Bineînţeles. Pentru mine dansul este mai mult decât un hobby, este un mod de viaţă. Ar fi o performanţă să particip la Campionatul Mondial de Dans Sportiv. 

Pe ce scenă te-ai simţit cel mai bine?
Pe scena de la Stuttgart, în Germania. Este locul unde au loc cele mai multe campionate internaţionale de dans sportiv. Deşi nu am ajuns pe podium, partenera mea şi cu mine ne-am clasat pe locul 20 dintre cele 80 de perechi participante.

Ce-i place
O apeciază mult pe profesoară de fizică Luiza David. „M-a coordonat timp de opt ani şi îi sunt recunoscător pentru ajutorul oferit. De asemenea, îmi place foarte mult să ies la o pizza în oraş cu prietenii“, a spus dansatorul.

Ce nu-i place
„Sunt optimist de felul meu şi nu mă supără mai nimic. Aş putea spune că fug de oamenii falşi pentru că superficialitatea nu mă caracterizează“, a declarat Alexandru.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite