Aleşii băcăuani, discreţi în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Datele au fost furnizate de Institutul de Politici Publice (IPP) şi prezintă modul în care cei zece deputaţi şi patru senatori băcăuani şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu.

Deputatul Viorel Hrebenciuc se clasează pe locul I în topul parlamentarilor chiulangii din Bacău, conform datelor oficiale furnizate de IPP. El a fost prezent la şedinţele Camerei Deputaţilor în proporţie de 16,68%.
Cu toate acestea, Hrebenciuc are şi o bilă albă. El ocupă locul I la iniţiative legislative, unde a realizat un număr de 29.  În clasamentul chiulangiilor,  Hrebenciuc este urmat, cu 36,84 de procente, de către senatorul Gabriel Berca. Parlamentarul refuză să creadă în corectitudinea topului.

„Clasament superficial“
„Este complet fals! Secretariatul Senatului are alte date. Nu ştiu de unde îşi iau cei de la IPP aceste date, dar sunt convins că întocmesc un clasament superficial, doar ca să-şi justifice salariile“, a declarat senatorul Berca. Deputatul Tudor Chiuariu ocupă un „onorant“ loc III în topul chiulangiilor. Nu neagă veridicitatea datelor şi recunoaşte deschis că în ultimele trei luni nu a mai călcat pe la Camera Deputaţilor. „Sunt membru în şase comisii parlamentare, unde am o prezenţă de peste 90%. N-am fost la şedinţele Camerei Deputaţilor din cauza Robertei Anastase care, din punctul meu de vedere, nu ne mai reprezintă interesele“, a afirmat Chiuariu. Chiar dacă sunt în vârful clasamentului sau la coada lui, parlamentarii au ceva în comun. Ambele tabere contestă rezultatele institutului care i-a monitorizat.

„Lucrez 12 ore pe zi“
Deputatul Vasile Gherasim, cu o prezenţă de 84,06%, se află pe locul secund după Valerian Vreme, cu 85,99 procente, dar a depus deja contestaţie. „Nu am lipsit decât o singură dată în doi ani, când am fost plecat în străinătate. Fac parte din categoria celor care lucrează 12 ore pe zi. Este modul meu de viaţă“, a declarat deputatul Gherasim. Nici ocupantul „bronzului“ din topul fruntaşilor, Adrian Popescu, nu este mulţumit de rezultat. „Cele 80,18 procente nu reflectă realitatea. Eu credeam că sunt pe primul loc. Mereu mi-am făcut treaba, indiferent dacă am lucrat la firma mea sau în Parlamentul României“, a spus Popescu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite