Alba-neagra cu apa caldă de la robinete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ei au de recuperat 28 de milioane de lei de la populaţie, iar oprirea apei calde pentru o săptămână nu a dat roadele scontate. Reprezentanţii CET au anunţat măsuri mai dure împotriva rău-platnicilor.

Circa 20.000 de familii au fost afectate de această situaţie, însă nimeni nu s-a grăbit să-şi plătească restanţele. „Nu au crescut încasările, iar cei care au plătit au fost aceiaşi locatari care îşi achită la timp factura pentru întreţinere. Cei cu centrale termice nici nu sunt afectaţi de oprirea apei calde pentru că ei nu depind de CET. Aşa că nu-şi plătesc datoriile cu lunile“, a declarat Iuliana Chiriac, preşedintele Asociaţiei „Călugăreni Nord“. De cealaltă parte, datornicii spun că nu din rea-voinţă au ajuns în această situaţie.

„Nu avem bani să plătim“


„Dacă aş avea cu ce bani să plătesc, aş achita datoria. Aşa, dacă o să rămânem fără apă caldă, asta-i situaţia, nu avem ce face. Soţul este şomer, eu am ajutor social, avem şi copii, din ce să plătim 3-4 milioane de lei pe lună, cât e întreţinerea în timpul iernii?“, a întrebat retoric Mariana Duma, care are o restanţă de 3.400 de lei.

Poliţia Economică, pe fir


Conducerea CET Bacău susţine că a dat dovadă de destulă clemenţă faţă de debitori, însă este nevoită să lanseze un ultimatum. „Mă aşteptam la o minimă responsabilitate din partea consumatorilor, însă am fost dezamăgiţi. Pe perioada iernii am funcţionat fără probleme, chiar şi la temperaturi extrem de scăzute, însă nu avem semnale că populaţia ar înţelege să trebuie să plătească“, ne-a declarat directorul CET, Adrian Capăt. Urmează să se stabilească de când se va opri furnizarea de agent termic pe termen nelimitat.

Recent, CET a reuşit să achite 4,4 milioane de lei din datoria de 9,3 milioane către E.ON Gaz. „Primăria s-a implicat, am mediat această situaţie, însă asociaţiile trebuie să plătească datoriile. 80% din datoria totală este în dreptul a 20-25 de asociaţii, a căror situaţie ar trebui cercetată de Poliţia Economică“, a spus Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

CET trimite rău-platnicii în instanţă


Pentru recuperarea datoriilor, reprezentanţii CET vor aplica şi măsuri extreme. Vizaţi vor fi rău-platnicii. „Vom acţiona în instanţă asociaţiile de proprietari cu debite mari, mai ales că întreruperea furnizării agentului termic nu are rezultatele sperate“, a ameninţat directorul Adrian Capăt.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite