Alarmă falsă cu bombă la două licee

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pirotehniştii băcăuani veniţi la cele două licee au căutat aşa-zisele bombe în instituţii
Pirotehniştii băcăuani veniţi la cele două licee au căutat aşa-zisele bombe în instituţii

Pirotehniştii au intervenit urgent, elevii au fost evacuaţi din clase, însă ameninţarea a fost infirmată.

Elevii Liceului „Anghel Saligny“ şi cei ai Colegiului Naţional „Gheorghe Vrânceanu“ din Bacău au avut ieri parte de o dimineaţă fără ore de curs. Asta după ce un apel primit la numărul de urgenţă 112 al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale anunţa că în cele două instituţii se află câte o bombă. Imediat, cei peste 1.000 de elevi au fost scoşi din clase şi duşi în Parcul Catedralei din centrul oraşului.

farsa, făcută de la un telefon public
„S-a primit un singur telefon de la o persoană care a anunţat că se află câte o bombă în fiecare dintre cele două licee. Elevii au fost evacuaţi până la finalizarea controlului. Se pare că apelul a fost făcut de la un telefon public din Pasajul Revoluţiei“, a spus Andrei Grecu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) al judeţului Bacău. După mai bine de două ore de căutări, elevii şi cadrele didactice au fost anunţaţi că pot reveni în clase.

Elevii au plecat acasă
Apelul la 112 s-a dovedit a fi unul fals, menit doar să stârnească panică şi să pună în alertă echipele de pirotehnişti, care s-au deplasat la cele două unităţi de învăţământ. Chiar dacă elevii au reintrat la cursuri, orele nu s-au mai desfăşurat ca într-o zi obişnuită, cu atât mai mult cu cât mulţi dintre copii au preferat să plece acasă.

Ameninţarea cu bombă, farsă cu precedent
„Niciun apel primit la 112 de ameninţare cu bombă sau colete suspecte nu s-a dovedit a fi unul real. De fiecare dată, persoanele care au sunat nu au făcut altceva decât să  stârnească panică. Practic toate apelurile au fost false. Deocamdată nu ştim cine a sunat“, a mai spus Andrei Grecu. Ultimile două apeluri false cu atacuri de tip terorist în judeţul Bacău au fost primite la 112 în luna august a acestui an. Ambele anunţau prezenţa a două colete suspecte, unul în municipiul Bacău şi unul în Oneşti. De la începutul anului şi până acum, 144 de apeluri false au fost redirecţionate către ISUJ Bacău dintre care patru anunţau atacuri de tip terorist.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite