Bacău: Ajutor de la stat pentru tinerii care vor să-și deschidă o afacere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficiul Teritorial pentru IMM-uri lansează un program care permite tinerilor să acceseze finanțări nerambursabile.

Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație Bacău lansează mâine programul ”Start” destinat exclusiv tinerilor. Mai exact, este vorba despre un proiect care le oferă persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile antreprenoriale. Mai mult, solicitanților li se va facilita accesul la finanțări nerambursabile în vederea dezvoltării unei afaceri.

Programul Start se adresează tinerilor care doresc să-şi construiască sau să-şi dezvolte propria afacere. În contextul crizei economice actuale, programul reprezintă un sprijin real acordat persoanelor care vor să se dezvolte ca antreprenori şi să aibă succes în mediul de afaceri”, ne-a declarat Cristina Ghindă, Șef Oficiu OTIMMC Bacău.

Programul se va desfășura în două părți. Prima etapă a Programului o constituie work-shop-ul EMPRETEC România pentru spijinirea dezvoltării IMM-urilor în domenii de interes pentru dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale. În partea a doua, cele mai bune planuri de afaceri întocmite de aplicanţi vor primi finanţare sub forma unei alocații financiare nerambursabile de la bugetul de stat. Suma nu va depăși însă 60.000 de lei de beneficiar.

Obiectivul programului este de a stimula înființarea de noi microintreprinderi, îmbunătățirea performanțelor economice și implicarea tinerilor în structuri economice private”, ne-a mai spus Cristina Ghindă.

Consilierii oficiului ne-au mai informat că din categoria beneficiarilor eligibili fac parte persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, asociațiile familiale dar și persoanele juridice. Aceștia trebuie să investească în domenii în care să achiziționeze achipamente tehnologice, aparate și instalații de măsură, control și reglare și nu în ultimul rând, mijloace de transport auto pentru mărfuri. De asemenea se acordă bani pentru licenţe, brevete, mărci, francize, etichetare ecologică și taxe pentru înfiinţarea unei societăți comerciale la Registrul Comerţului.

Așadar, cei interesați de acest program se pot înscrie on-line pe site-ul Ministerul IMM-urilor între 25 iunie și 1 iulie 2009.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite