Ajutoare UE pentru 90.000 de nevoiași

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au început să sosească ajutoarele de la Uniunea Europeană. Și în acest an, persoanele nevoiașe din județ vor primi alimente de la europeni. O parte dintre produse au ajuns deja în depozitul de la Orbeni. Și în acest an europenii ne dau făină de grâu, mălai, biscuiți, paste, orez și lapte praf.

„Avem circa 90.000 de persoane eligibile pentru a primi produse cu titlu gratuit. Ca și în anii trecuți se vor distribui pachete cu făină de grâu, mălai, biscuiți, lapte praf, orez și paste făinoase", explică Ioan Melinte, șeful Agenției Județene de Plăți și Intervenții în Agricultură Bacău.â

Băcăuanii care beneficiază de acest program au fost aleși în funcție de veniturile pe care le au, iar cei mai mulți trăiesc din câteva sute de lei pe lună. Este vorba de pensionari cu venit de până în 400 de lei pe lună, șomerii, persoanele cu handicap și beneficiarii de ajutor social. Anul acesta, în județ, vor fi distribuite 1.171 de tone de faină albă, 820 de tone de mălai, 91 de tone de biscuiți, 172 de tone de paste făinoase, 721 tone de orez și 150 de tone de lapte praf.

Consiliul Județean Bacău se ocupă de recepția și depozitarea ajutoarelor ți tot această instituție va distribui și alimentele către cele 93 de primării din județ. Termenul limită la care produsele trebuie să ajungă la băcăuani este 31 decembrie.

Anul trecut au beneficiat de ajutoare UE circa 110.000 de băcăuani.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite