Bacău: Mara Aiacoboae Campioană la sărituri în apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Mara Aiacoboae Campioană la sărituri în apă
Bacău: Mara Aiacoboae Campioană la sărituri în apă

La  15  ani, multipla campioană națională a adus la Bacău peste 60 de medalii, iar  anul acesta  a reușit performanța de a deveni vicecampioană europeană.   

Mara Aiacoboaie a început să înoate de la vârsta de 5 ani, atunci când pentru copii apa  înseamnă bălăceală. ”Înotul m-a încântat de mică iar părinții  m-au încurajat să învăț acest sport înscriindu-mă la Clubul Sportiv din Bacău” a spus adolescenta. Plăcerea de a sta cât mai mult în bazin a transformat-o în scurt timp în campionă națională. ”Am învățat foarte repede tainele acestui sport iar  după doar trei ani de zile am câștigat prima mea medalie de aur la Campionatul Național de Sărituri în apă care s-a desfășurat  la București”, a povestit sportiva.

Se antrenează câte patru ore zilnic

Sutele de ore petrecute  la  bazin și eforturile pe care le-a depus la antrenamente i-au adus satisfacția de a fi  multiplă campioană națională, dar  și un număr impresionant de medalii. „ Am devenit colecționarul propriilor medalii câștigate. Rezultatele de la concursurile naționale de sărituri în apă din ultimii 10 ani mi-au adus peste 60 de asfel de distincții. Majoritatea sunt de aur și sunt obținute în țară ”, a explicat Mara Aiacoboaie. Printre medaliile câștigate se numără și cele de la campionatele  europene și mondiale unde tânăra a avut o evoluție bună. ” Anul acesta am participat la patru campionate internaționale. Cel mai important premiu din toată activitatea mea de până acum l-am obținut la Campionatele Europene care s-au ținut în luna iulie la Budapesta. Am obținut locul II la sărituri în apă de la platforma de 10 metri”, a spus mândră sportiva. În plus adolescenta s-a clasat anul acesta pe locul 13 în lume la Campionatele Mondiale de la Roma. Proba de sărituri sincron pe echipe din cadrul mondialelor i-a adus un loc bunișor.  ”Am fost a 13-a clasată din peste 20 de participanți”, a  povestit ea.
 
Sportiva se pregătește acum de Campionatele Internaționale Europene ce se vor desfășura în vara anului viitor în Finlanda. Rezultatele de anul acesta au calificat-o și pentru acest nivel competițional, iar dacă statura sa internatională va merge tot așa Mara va  concura  și la Jocurile Olimpice. ”Trebuie să obțin rezultate foarte bune în următorii doi ani pentru a putea intra la Olimpiada din 2012. Dacă viitoarele mele perforamnțe internaționale  mă vor clasa printe primele 15 locuri,  poate voi avea șansa de a mă face remarcată în Londra peste trei ani”, a mai spus sportiva. 

Profil

Născută
-16 noiembrie 1994, Bacău
Educație- este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri”
Experiență- înoată de 10 ani
Familie- locuiește cu părinții, are un frate

Ce-i place

Îi place foarte mult să se distreze cu prietenii de vârsta ei. De asemenea îi place să se uite la filme și să asculte muzică în timpul liber.

Ce nu-i place

Mara nu agreează persoanele mincinoase și pe cele care o invidiază.

Întrebări și răspunsuri

Câte ore te antrenezi săptămânal?

Mă antrenez zilnic câte 4 ore. Repet această schemă de antrenament de câțiva ani buni. Singurele zile în care mă odihnesc sunt cele de  weekend când ies cu prietenii sau stau cu familia.   

Ce spun prietenii tăi despre performanțele tale?

Atât prietenii cât și colegii au fost alături  alături de mine și m-au încurajat pe tot parcursul acestor ani. Și profesorii au fost înțelegători și au mai trecut cu vederea faptul că am mai lipsit de la școală în perioada concursurilor.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite