Bacău: Intrare liberă pentru copii şi bunici pe Insula de Agrement

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Intrare liberă pentru copii şi bunici pe Insula de Agrement
Bacău: Intrare liberă pentru copii şi bunici pe Insula de Agrement

Consilierii locali au scos taxa pentru restul sezonului doar pentru cei mici, părinţi şi pensionari

Cei scutiţi de plata biletului mai pot intra gratis pentru a se distra şi la ştrandul Letea.

Taxa de un leu plătită de băcăuani pentru a intra la ştrandul Letea a devenit, începând de astăzi, doar o amintire. Consilierii locali băcăuani au votat, la finele acestei săptămâni, ca pensionarii şi copiii cu vârsta până în zece ani să nu mai achite taxa de intrare pe spaţiile de agrement ce aparţin Primăriei Bacău.

În aceeaşi şedinţă, aleşii locali au hotărât ca taxa de un leu la intrarea pe Insula de Agrement să fie anulată. Măsura este valabilă doar până la încheierea sezonului estival şi a fost luată, conform declaraţiilor făcute de către consilierii locali, ca urmare a numeroaselor cereri primite de la băcăuani.

Este o iniţiativă ce aparţine exclusiv părinţilor, copiilor şi pensionarilor. Este o facilitate de care băcăuanii, şi în special cei mici, se pot bucura pe timpul vacanţei de vară”, ne-a declarat Cristian Cojocaru, consilier local.

Hotărârea a venit prea târziu

Chiar dacă pensionarii vor merge de acum la ştrand fără a mai avea grija achitării taxei de intrare, vor trebui totuşi să aibă asupra lor un cupon de pensie. „Am hotărât acest lucru pentru că doar aşa pot face dovada că sunt pensionari. În cazul copiilor, chiar dacă au gratuitate, nu pot intra la ştrand decât însoţiţi de părinţi”, ne-a mai declarat Cojocaru.

Chiar dacă băcăuanii sunt bucuroşi că au reuşit să-şi impună punctul de vedere în faţa consilierilor, au totuşi şi o nemulţumire. „Acum suntem deja în luna august, practic mai este un sfert din sezonul estival. Ar fi trebuit ca această hotărâre să fie adoptată la începutul verii”, ne-a declarat Matei Stoleru, un bărbat aflat cu nepoţelul la plimbare pe Insula de Agrement.

Replica dată de consilierii locali la nemulţumirea băcăuanilor este însă cât se poate de tranşantă. „Noi ne-am fi dorit ca ea să fie adoptată acum o lună de zile, dar a fost amânată din cauza altor proiecte, mai urgente”, a motivat Cojocaru întârzierea adoptării acestei legi.

Ce oferă spaţiile de agrement

Chiar dacă accesul la Insula de Agrement este liber pentru mulţi băcăuani scăldatul rămâne în continuare interzis din cauză că Direcţia de Sănătate Publică Bacău nu a dat aviz favorabil. Singurele atracţii pe Insula de Agrement sunt terasele şi plimbările pe alei. La ştrandul Letea băcăuanii se pot recreea stând la plajă sau făcând baie în cele două piscine din interiorul complexului.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite