Bacău: Aerul condiţionat, afacerea sezonului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii băcăuani se laudă cu încasări de 15.000 de lei pe zi

Chiar dacă sporesc confortul casei, fără asigurarea unui service constant aparatele pot deveni un pericol pentru sănătate.

Vremea călduroasă şi temperaturile ridicate prognozate de meteorologi pentru această vară au crescut vânzările la aparatele de aer condiţionat şi la ventilatoare. Cei mai fericiţi sunt comercianţii şi reprezentanţii firmelor care montează şi asigură garanţia aparatelor de aer condiţionat. Aceştia spun că de la începutul lunii iunie vânzările merg ca pe roate, iar firmele de montaj nu mai fac faţă volumului ridicat de cereri.

„Montăm cam zece aparate de aer condiţionat pe zi. Este o perioadă aglomerată, mai ales că au fost zile cu temperaturi foarte ridicate, când clienţii au dat năvală în magazine să-şi achiziţioneze aparate”, ne-a spus Bogdan Bolfă, administratorul unei firme care se ocupă cu montarea aparatelor de aer condiţionat. Aceeaşi aglomeraţie este şi în magazine. Băcăuanii nu mai ţin cont de bani când vine vorba de confort şi singurul lor scop este să-şi vadă cât mai repede locuinţele protejate de temperaturile ridicate de afară.

Un pas mic de la fericire
la dezamăgire


Comercianţii se laudă cu vânzări ce depăşesc 15.000 de lei pe zi şi se aşteaptă ca în următoarea perioadă acestea să mai crească.
„Ne aşteptam să se mărească vânzările odată cu începerea sezonului cald. În vara asta se anunţă temperaturi foarte ridicate şi asta ne dă speranţe că vom avea mulţi clienţi. Vindem între 10 şi 20 de aparate pe zi, în funcţie de cât de cald este afară”, ne-a spus Florin Cosmescu, vânzător la un magazin de aparate electrocasnice din Bacău.

Specialiştii atrag atenţia că aparatele de aer condiţionat, în ciuda confortului, au şi dezavantajele lor.  „Cel puţin de două ori pe an trebuiesc curăţate filtrele. Ele au rolul să oprească pătrunderea în încăpere a unei bacterii care ar putea afecta creierul uman. Nici freonul nu este de neglijat, ştiut fiind faptul că acesta este dăunător mediului”, ne-a mai spus Bogdan Bolfă.

Aparate interzise

Deşi în Bacău vânzările la aparatele de aer condiţionat cresc vertiginos conturile comercianţilor, francezii au renunţat deja la acest sistem. Guvernul a interzis folosirea în spaţiile publice a aparatelor de aer condiţionat pe bază de freon încă de acum doi ani. În locul lor, francezii folosesc sisteme de climatizare care funcţionează pe bază de azot sau apă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite