Aeroportul Bacău, concesionat oficial către compania Blue Air

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sedinta aeroport Bacau
Sedinta aeroport Bacau

Blue Air a devenit cu acte în regulă concesionarul Aeroportului Internaţional „George Enescu“, pentru o perioadă de 34 de ani.

„Dorim ca infrastructura băcăuană de transport aerian să se transforme într-o adevărată arteră de transport a pieţei europene, la care Bacăul tinde să acceadă“, a declarat Oana Chelaru, directorul Aeroportului. George Mucibabici, reprezentantul consorţiului de consultanţi, a prezentat pe scurt datele contractului.

„În România suntem pionieri în acest domeniu, a implicării sectorului privat în infrastructura de transport. Am folosit un  mix de experienţă globală şi în regiune, după proiecte în Albania, Bulgaria şi Macedonia. Este un proiect important, primul de parteneriat public privat“, a declarat George Mucibabici. Firma care va administra în următorii 34 de ani aeroportul este Blue Aero, înfiinţată special în acest scop.

„Bacăul e a doua noastră bază de operare după Bucureşti şi va fi şi în viitor unul dintre punctele importante din strategia noastră, mai ales că acoperă un bazin important de călători, inclusiv judeţele Neamţ şi Vaslui“, a declarat Adrian Ionaşcu, managerul Blue Air.

În 2009, Blue Air a avut în Bacău un trafic de 250.000 de pasageri, iar ţinta pentru acest an este de 300.000 de călători. Lucrările de modernizare a infrastructurii vor începe în luna martie.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite