Bacău: Captură de țigări pe Aeroportul ”George Enescu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Captură de țigări pe Aeroportul ”George Enescu”
Bacău: Captură de țigări pe Aeroportul ”George Enescu”

Un sucevean a fost prins pe Aeroportul din Bacău încercând să treacă de controlul vamal la ieșirea din țară cu o valiză plină de țigări

Ionel Moroșan (35 de ani) din Suceava a fost surprins de vameșii băcăuani pe Aeroportul ”George Enescu” în timp ce
încerca să scoată din țară 73 de cartușe de țigări fără a avea acte de proveniență asupra lor. Mai mult chiar, 63 de cartușe nu erau marcate cu timbru fiscal.

Suceveanul a fost reținut de vameși în timp ce se îmbarca pentru cursa de Bacău - Londra de luni seara. Ineditul situație a constat însă în modul în care bărbatul a încercat să părăsească aeroportul cu cele 78 de cartușe de țigări. ”Și-a pus țigările direct în valiza de cală și s-a prezentat cu ea la control. Când a fost întrebat de unde le are a spus că le-a cumpărat de la bazarul din Suceava. Bărbatul intenționa să comercializeze țigările în Londra”, ne-a declarat Valentin Grosu, șeful Direcției Județene de Accize și Operațiuni Vamale Bacău.

A aterizat în Londra fără țigări

Valoarea de achiziție a țigărilor a fost stabilită de vameșii băcăuani la aproximativ 1.000 de euro. Banii pe care Ionel Moroșan urma să-i încaseze pe țigări dacă ar fi trecut de controlul vamal ar fi fost însă mult mai mulți. Vameșii băcăuani  au stabilit că în Londra valoarea lor de piață se ridică la aproape 25.000  de euro.

Marfa a fost confiscată iar bărbatul este obligat să plătească pentru fapta sa o amendă de 20.000 de lei. Contravaloarea acesteia va fi achitată abia după ce suceveanul se va întoarce din Londra. ”În primă fază ne-am gândit să-l reținem și să-i interzicem să-și continue drumul către Londra. Totuși, fapta este de natură contravențională așa că i-am permis să se îmbarce în avion. Va achita amenda la întoarcerea în țară”, ne-a mai declarat Valentin Grosu.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite