Bacău: Activități interactive de Ziua Mondială a Hranei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu acest prilej, reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului vor merge în trei școli băcăuane pentru a desfășura diferite acțiuni cu rol informativ.

Mâine, 16 octombrie, la nivel mondial se sărbătorește Ziua Hranei. Ea a fost proclamată în anul 1979 la Conferinţa Organizaţiei pentru Alimentaţie  şi Agricultură (FAO – Food Agriculture Organization).

”Scopul acestei zile este de a sensibiliza populaţia cat mai mult posibil, asupra problemei mondiale a alimentaţiei  şi consolidarea solidarităţii în lupta împotriva foametei, malnutriţiei şi sărăciei”, ne-a declarat Iulian Movilă, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Bacău.

Tot el a mai precizat că reprezentanții instituției alături de voluntarul Peace Corps România, Megan Hopper, va marca această zi prin activități educative în școli. Astfel, ei vor fi prezenți mâine la ora 8.30 la Școala ”Nicolaie Iorga”, la ora 11.00 la Școala ”Spiru Haret” și la ora 12.00 la ”Ion Creangă”.

Tema activitaților va fi „Criza mondială a hranei” și elevii vor învăța despre cauzele și impactul ce-l are criza mondiala a hranei, vor fi chestionati despre „ce este hrana?”, „de unde vine?”, și vor derula jocuri interactive.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite