Bacău: Accident de muncă la combinatul chimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Accident de muncă la combinatul chimic
Bacău: Accident de muncă la combinatul chimic

Trei angajaţi ai combinatului de îngrăşăminte chimice AMURCO au fost internaţi azi-dimineaţă la Spitalul Judeţean, după ce s-au intoxicat cu amoniac.

Cei trei salariaţi au venit la lucru la ora 7 şi au trecut prin dreptul unei instalaţii defecte, care avea scăpări de amoniac încă din timpul nopţii. “În noaptea de 4 spre 5 noiembrie, la ora 1,45, la instalaţia de amoniac a apărut un incident tehnic care a dus la oprirea fazei de sinteză – refrigerare din instalaţie. S-a oprit instalaţia conform procedurilor de lucru şi s-a trecut la depistarea şi înlocuirea elementului defect”, a precizat şefului serviciului de producţie al AMURCO, Gheorghe Năstase.

Cei trei angajaţi care au trecut prin zona cu emisii de amoniac au acuzat imediat amenţeli şi stare de rău. Ei au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Bacău, unde au primit îngrijiri. “Pacienţii au fost stabilizaţi şi sunt în prezent în afara oricărui pericol”, a declarat purtătorul de cuvânt al Unităţii Primire Urgenţe Bacău, dr. Liliana Petrescu. Inspectoratul Teritorial de Muncă a început o anchetă. Vom reveni cu alte informaţii.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite