A fost furată ultima efigie a mareșalului Antonescu din județul Bacău (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Placa în care apărea chipul fostului șef al Marelui Stat Major era din bronz masiv și data din 1997. Efigia era amplasată pe fațada Casei  Anania unde, în timpul Primului Război Mondial, a funcționat Comandamentul Armatei a II-a

Chipul mareșalului Ion Antonescu a fost șters definitiv de pe harta județului Bacău. Ultima efigie a lui Antonescu, amplasată pe fațada Casei Anania, locul în care mareșalul a organizat în calitate de șef al Secției Operații al marelui Cartier General desfășurarea bătăliilor de la Mărăști, Mărășești și Oituz, a fost furată de hoți. 

image

Efigia lui Antonescu era din bronz masiv și, odată cu furtul ei, hoții au distrus și o parte din placa de marmură care stă ca mărturie a evenimentelor petrecute în timpul Primului Război Mondial. „Nu toate faptele mareșalului Ion Antonescu sunt văzute cu ochi buni însă el reprezintă o parte din istoria acestei țări. Pe vremea când Antonescu a condus Comandamentul Armatei a II-a din Casa Anania, Bacăul era capitala militară a României. Furtul efigiei este un atentat la memoria noastră colectivă", a spus Valerian Timofte, președintele Filiale Asociației Naționale „Cultul Eroilor", Bacău.

image
Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite