A dat strălucire de aur tenisului băcăuan de juniori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ciuntea este dedicat tenisului de peste 30 de ani
Mihai Ciuntea este dedicat tenisului de peste 30 de ani

Antrenorul a reuşit în acest an să claseze SCM Bacău pe primul loc în ţară la secţia de tenis juniori după ce, ani la rând, nu a coborât sub primele cinci locuri ale clasamentului.

A început să joace tenis la 14 ani după ce, timp de patru ani, a practicat fotbalul. După ce a obţinut o medalie de bronz cu echipa Dinamo Braşov la Campionatele Naţionale şi s-a clasat pe locul 18 în ţară la simplu, Mihai Ciuntea s-a retras din activitatea de sportiv şi a îmbrăcat haina de antrenor. De peste 30 de ani le predă tinerilor băcăuani arta mânuirii rachetei de tenis.

„ADS“: Din câţi sportivi aţi antrenat, câţi fac performanţă?
Mihai Ciuntea: Peste 30 din cei aproape 300 pe care i-am antrenat de-a lungul anilor. Mă refer aici la titluri de campioni naţionali la juniori, seniori, dar şi pe echipe. Am avut participări la Campionatele Europene şi chiar o medalie de bronz pe echipe la această competiţie în 2002 prin sportiva Ramona Husaru.

Care a fost cel mai bun an al secţiei tenis de la SCM Bacău?
Anul acesta am avut cele mai bune rezultate. Am dominat clar Campionatele Naţionale Individuale pentru Juniori, care au avut loc la Bucureşti. În finala de simplu băieţi, ambii sportivi au fost ai clubului nostru. Practic, noi am dat şi campionul naţional şi vicecampionul.

Care este cel mai bun rezultat obţinut de un sportiv?
Am avut şi avem mulţi sportivi buni cu potenţial foarte mare, atât la fete, cât şi la băieţi. La băieţi am reuşit performanţa ca în acest an să înregistrăm prima prezenţă a unui junior de la SCM Bacău pe tabloul principal de la Roland Garos şi Wimbledon. Este vorba de Teodor Marin clasat pe locul 41 în lume.

Cum aţi reuşit să atingeţi aceste performanţe?
Prin răbdare şi perseverenţă. Pentru a forma o şcoală de tenis puternică din punct de vedere tehnic şi tactic nu este suficient să ai sportivi talentaţi. Trebuie să ştii să-i motivezi şi să le inspiri încredere.

Care este cea mai mare dorinţă a antrenorului Ciuntea?
Fac tenis pentru că-mi place. Am crescut sportivi de performanţă, dar şi baza de antrenament. Nu este însă suficient. Vreau să formez un sportiv care să ajungă în primii 100 din lume.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite