Bacău: AMURCO a scăpat doar cu amendă de 100 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: AMURCO a scăpat doar cu amendă de 100 de lei
Bacău: AMURCO a scăpat doar cu amendă de 100 de lei

Autorităţile au anunţat primele măsuri în cazul accidentului de muncă produs joi la combinatul chimic AMURCO, soldat cu intoxicarea cu amoniac a trei muncitori. Inspectoratul pentru Situaţii

Autorităţile au anunţat primele măsuri în cazul accidentului de muncă produs joi la combinatul chimic AMURCO, soldat cu intoxicarea cu amoniac a trei muncitori.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău a amendat cu 100 de lei AMURCO pentru că nu a anunţat incidentul la 112.

Locul unde a avut loc incidentul a fost cercetat de o comisie alcătuită din reprezentanţi ai ISU şi ai Gărzii Naţionale de Mediu. „Pentru încălcarea prevederilor art. 75  din Legea nr. 481/2004, S.C. AMURCO S.R.L. a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 100 lei“, a spus Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

În urma măsurătorilor efectuate de laboratoarele mobile ale Agenţiei pentru Protecţia Mediului în diverse puncte ale municipiului, s-a constatat prezenţa de amoniac în atmosferă, în concentraţii cuprinse între 0,049 şi 0,288 mg/m.c., valori ce nu depăşesc limita maxim admisă (0,3 mg/m.c.), stabilită prin lege.

Altă anchetă, efectuată de Inspectoratul Teritorial de Muncă, este în desfăşurare. Inspectorii care anchetează cazul de la AMURCO încearcă să afle de ce nu a fost izolată zona în care se înregistrau emisii de amoniac.

„Se poate presupune că s-au încălcat sau au fost ignorate anumite măsuri de siguranţă“, a declarat Cristian Cucuian, directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bacău. Reprezentanţii AMURCO au precizat că prin zona în care avea loc scăpările de amoniac au trecut, la ora 7.00, nu mai puţin de o sută de muncitori. „Defecţiunea a fost remediată, iar instalaţia va fi repornită. Cei trei făceau parte dintr-un grup de o sută care a trecut prin zonă, pe o alee de acces, dar numai ei s-au simţit rău, având şi o vârstă mai înaintată“, a precizat Gheorghe Năstase, şeful Serviciului Producţie de la AMURCO.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite