95.000 de băcăuani s-au achitat de taxe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 35% din cetăţeni şi-au plătit integral în primele trei luni din an obligaţiile către bugetul local pe 2010. Pe de altă parte, doar 15% dintre patroni şi-au plătit impozitele, deşi ar fi beneficiat de o reducere de 10% până pe 31 martie.

Încasările înregistrate de primărie la sfârşitul lui martie au întrecut cele mai optimiste aşteptări ale edililor, în condiţiile în care impozitele au crescut cu începere de la 1 ianuarie cu 20%. Astfel, peste 35% din contribuabilii persoane fizice şi-au achitat deja integral taxele şi impozitele pentru anul în curs.
Oamenii au fost atraşi de „promoţiile“ practicate de Primărie. „Cine şi-a plătit taxele până pe 31 martie a beneficiat de o reducere de 10%. Încasările efectuate în primele trei luni ale acestui an sunt de aproape 12 milioane de lei. Creşterea este de aproximativ 2.000.000 de lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut“, a declarat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.


Loviţi de sărăcie, taxaţi de Primărie


În ceea ce priveşte firmele, acestea resimt din plin efectele crizei, aşa că puţine au trecut pragul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale (DTIL). Doar 1.700 de firme şi-au plătit taxele şi impozitele pe 2010, dintr-un total de 8.560. Pentru cei care n-au trecut încă pe la ghişeele DTIL problemele cresc de la o zi la alta. Primăria Bacău aplică celor care nu şi-au plătit impozitele penalităţi în valoare de 0,1% pe zi din totalul sumei datorate. „Eu mi-am făcut un calcul şi ar trebui să plătesc doar pentru salubrizare şi impozitul pe apartament aproape 350 de lei. N-am avut aceşti bani“, a ridicat din umeri Simona Străinu, confecţioneră.


Unii plătesc trimestrial


Foarte mulţi băcăuani au preferat să nu ajungă în situaţia de a primi penalităţi şi au mers la casieriile DTIL pentru a plăti doar impozitele aferente primului trimestru. 45.000 de cetăţeni au ales această soluţie temporară. „Aceştia nu au beneficiat de reducerea de 10%, dar măcar nu vor plăti penalităţi. În municipiul Bacău sunt 112.678 de persoane fizice care trebuie să achite impozite locale pe anul 2010. Până acum au trecut pe la ghişeu peste 95.000 de persoane. Nu ne aşteptam la o asemenea avalanşă de plătitori“, ne-a mai declarat Ionuţ Tomescu.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite