90 de elevi băcăuani au fost premiați la concursul ”Dintre sute de catarge”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Competiția s-a adresat elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal. Profesororii au urmărit să le dezvolte adolescenților spiritul creativ în domeniul literar și să le încurajeze talentul jurnalistic.

Cea de a XVII-a ediție a Concursului Județean de Creație Literară și Reviste Școlare "Dintre sute de catarge" a luat sfârșit. Profesorii organizatori au premiat în acest an 90 de elevi din învățământul primar, gimnazial dar și liceal.

Aceștia au fost recompensați pentru talentul de care au dat dovadă la realizarea eseurilor, lucrărilor de proză și poeziilor. În ceea ce privește secțiunea revistelor școlare premiul I a revenit publicației "Mugur Alb" de la Școala "Al Ioan Cuza" din Bacău și Liceului Teoretic "Spiru Haret" din Moinești pentru "Itinera". Premiul II revistei "7 Plus" de la Școala "Nicu Enea", iar premiul III a fost atribuit Școlii Nr 10 din Bacău pentru "Joc secund".

Toate creațiile copiilor vor fi publicate în revista "Dintre sute de catarge". „Nu ne rămâne decât să ne aplecăm, cu smerenie, în faţa acestor copii şi adolescenţi, care, înconjuraţi de toate ispitele timpului în care trăim, calculator, televizor și jocuri video nu au uitat cuvintele lui Wittgeinstein: limitele lumii mele sunt limitele limbajului meu", a declarat Anca Constantinescu, inspector școlar de specialitate.

Competiția a fost dedicată în acest an poetului Mihai Eminescu. "Concursul l-a omagiat pe poetul nepereche, Mihai Eminescu, dar ne-a amintit şi de iniţiatorul acestei competiții, regretatul Eugen Budău", a mai explicat Cecilia Stoian, un alt inspector de limbă și literatură română.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite