66 de artişti băcăuani într-o singură expoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colecţia de lucrări de pictură şi sculptură este adusă în faţa publicului cu ocazia sărbătoririi a 40 de ani de activitate a filialei. 

Cei 66 de membri ai filialei Bacău a Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) lucrează zilele acestea la realizarea celei mai importante expoziţii din acest an. Aceştia urcă pe simezele Galeriilor „Frunzetti“ peste 80 de lucrări de pictură şi sculptură, car vor fi expuse în cadrul „Anualei artiştilor plastici“.

Evenimentul este menit să marcheze un moment important în istoria filialei băcăuane. „Zilele acestea sărbătorim patru decenii de activitate. La început, artiştii făceau parte din Cenaclul «Nicu Enea», dar între timp am devenit una dintre cele mai puternice filiale din ţară, cu peste 60 de membri activi, care lucrează în ateliere proprii şi expun la galeriile noastre şi peste hotare“, a spus Dionis Puşcuţă, preşedintele UAP Bacău.

Catalogul expoziţiei, lansat oficial mâine

Artiştii aduc pentru băcăuani zeci de lucrări de pictură în ulei sau acrylic, tablouri realizate prin tehnica colajului, dar şi sculpturi. „Toate au fost fotografiate şi vor putea fi văzute în catalogul pe care l-am editat. El va fi lansat mâine, la ora 17.00, când vom vernisa şi expoziţia. Albumul cuprinde şi informaţii legate de viaţa şi activitatea grupării băcăuane, scrise de către muzeograful Carmen Murariu“, a adăugat Dionis Puşcuţă.

O parte din plasticienii care contribuie la realizarea expoziţiei vor primi premii pentru munca lor. Astfel, premiul uniunii băcăuane pentru întreaga activitate va fi acordat lui Ioan Vosâi, artist născut în Moineşti. Premiul filialei pentru anul în curs va fi dat lui Ioan Burlacu, după ce un juriu format din critici de artă şi artişti plastici l-au ales dintre pictorii Silvia Tiperciuc, Ioan Mihalache şi Elena Lupaşcu. 

„Mă bucur, pentru că este un premiu râvnit între artişti. Am fost ales pentru o expoziţie de sculptură, obiect şi fotografie pe care am vernisat-o în aprilie. În poze am încercat să reconstitui imagini din propriul meu atelier“, a spus Ioan Burlacu. Lucrările sale au impresionat membrii juriului.

„Noi am apreciat mereu eforturile sale ca artist, însă anul acesta ne-a impresionat prin modul în care şi-a îmbinat compoziţiile. Fotografiile au fost foarte reuşite, ca şi obiectele şi sculpturile expuse“, a explicat Vasile Crăiţă Mândră, unul din plasticienii băcăuani.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite