602 elevi au rămas pe lângă Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În trei centre de examinare, două din Oneşti şi una din Târgu Ocna, nu s-au ţinut examenele de maturitate. Şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău au demarat o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat. Spusele sindicaliştilor şi a oficialilor se bat cap în cap.

 La Colegiile „Gheorghe Asachi“ şi „Grigore Moisil“ din Oneşti şi Colegiul „Costache Negri“ din Târgu Ocna, proba C a examenului de bacalaureat nu s-a mai ţinut ieri, din motive încă nelămurite. Elevii au refuzat să mai intre la sală pentru a fi evaluaţi lingvistic la o limbă modernă, după ce au constatat că în comisie sunt alţi profesori decât cei anunţaţi anterior.


„La cele două colegii din Oneşti unii elevi nu au vrut să mai susţină proba C şi au plecat acasă. La Târgu Ocna elevii ar fi vrut să dea bacalaureatul, dar nu s-a întrunit comisia. Acolo Inspectoratul Şcolar a adus profesori din altă parte, pentru că dascălii colegiului sunt în grevă“, ne-a declarat Manole Chiriac, lider în Sindicatul Liber din Învăţământ Bacău.


Au refuzat să intre în săli


Varianta sindicaliştilor a fost susţinută şi de conducerea colegiului din Târgu Ocna. „Profesorii asistenţi care au fost nominalizaţi de inspectorat să facă parte din comisia de astăzi au refuzat să intre în sălile de examen şi prin urmare nici elevii nu au putut să dea proba“, ne-a spus Teodora Şotcan, directorul Colegiului „Costache Negri“ din Târgu Ocna.În replică, şefii IŞJ Bacău spun că lucrurile au stat cu totul altfel.


Injurii şi ameninţări


„La colegiul din Târgu Ocna profesorii desemnaţi de noi să facă parte din comisie nu au fost lăsaţi să intre în şcoală de către liderii de sindicat cărora li s-a alăturat şi un elev. S-au proferat injurii, ameninţări, iar unii au fost chiar agresaţi“, ne-a declarat Adrian Fuioagă, inspector general IŞJ Bacău. După acest episod, elevii au refuzat să mai intre în săli. Inspectorul şef  a mai spus că elevii au fost informaţi greşit că proba nu este recunoscută dacă în comisie nu sunt profesori de la clasă. În total, 602 elevi nu au susţinut astăzi proba C şi nici nu se ştie dacă o vor mai susţine. „Facem verificări pentru a vedea cine se face vinovat de această situaţie. Dacă elevii au fost induşi în eroare, probabil îi vom reprograma, dacă nu, vor da bacalaureatul la anul“, a mai spus şeful  IŞJ.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite