550 de băcăuani îşi vor pierde locurile de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi angajatori şi-au anunţat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) intenţia de a face concedieri colective, începând cu luna mai. Printre cei care vor face disponibilizări se numără şi instituţii publice, precum Poliţia Comunitară din Comăneşti, care va concedia 13 dintre cei 85 de angajaţi.

Dintre firmele private, Forseco Târgu Ocna va da afară 30, din 182 de angajaţi. Pentru luna iunie se anunţă chiar un val şi mai mare de concedieri în sectorul privat.


Atunci, OMV Petrom va renunţa la serviciile a 351 de angajaţi. „De asemenea, pe 9 iulie, societatea Petromed va concedia 25 de angajaţi dintre cei 159 care lucrează în prezent. Unii agenţi economici au ales să-şi trimită salariaţii în şomaj tehnic. Din februarie, 104 firme băcăuane au recurs la această măsură“, a declarat Dan Buftea, purtătorul de cuvânt al ITM. În judeţul Bacău rata şomajului este de 8,58%, cu peste 20.000 de şomeri înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM).

Dintre aceştia, doar 700 şi-au depus CV-ul la Bursa Generală a Locurilor de Muncă organizată la sfârşitul săptămânii trecute.


„În continuare, şomerii pot apela la oferta de posturi vacante disponibilă la sediul agenţiei de pe strada Ioniţă Sandu Sturdza. Punem la bătaie 308 slujbe, atât pentru persoane cu studii universitare, cât şi pentru muncitori necalificaţi“
, a explicat Daniela Bălan, purtător de cuvânt AJOFM Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite