22 de ani „legaţi“ de Balconul Revoluţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romeo Stavarache, Vasile Nistor sau Viorel Hrebenciuc sunt doar câteva nume pe care Revoluţia i-a plasat în topul celor mai cunoscuţi oameni din judeţ. Primari, senatori, deputaţi sau şefi de partide. Statutul l-au obţinut după ce și-a făcut apariţia în balconul fostului sediul al Comitetului Judeţean al Partidului Comunist

„Balconul Revoluţiei" i-a scos din anonimat şi au rămas agăţaţi de el până azi. După ce, în dimineața zilei de 22 decembrie 1989 au ocupat sediul Comitetului Judeţean al Partidului Comunist din Bacău, Romeo Stavarache, Vasile Nistor, Dumitru Sechelariu sau Viorel Hrebenciuc ocupă acum fotolii importante în administraţia ţării sau în cea locală.

Niciunul nu și-a ridicat certificatul de revoluţionar și nu a beneficiat de drepturile pe care le are posesorul unui astfel de document. Din cele aproape 60 de persoane care au ocupat balconul actualului palat Administrativ doar 26 și-au ridicat certificatul de revoluționar. Dintre aceștia doar opt beneficiază de drepturile bănești.

Citiţi joi,18 august, în ADS Bacău, despre revoluţionarii Bacăului, cum au ajuns ei în balconul de la Prefectură şi ce beneficii le-a adus acest statut. Săptămânalul ADS Bacău este disponibil la toate chioşcurile de presă din oraş, la preţul de 90 de bani.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite