16 băcăuani vor să ia startul în afaceri cu bani de la bugetul de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

16 tineri băcăuani au toate șansele ca din această toamnă să-și deschidă propriile firme cu bani de la bugetul de stat. Ei speră să primească prin intermediul programului ”Start” o finanțare nerambursabilă de până la 100.000 de lei.

După ce s-au înscris în programul "Start" demarat de Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici și Mijlocii, planurile lor de afaceri sunt în prezent trimise spre analiză financiar-economică la București.

"Din cele 57 de persoane din tot județul care s-au înscris în program, 16 tineri au depus planurile de afaceri săptămâna trecută. În urma evaluarii noastre, documentele au fost trimise la București, de unde vor primi în maxim o lună girul final pentru finanțare. Noi credem că au șanse reale de succes", ne-a spus Cristina Ghindă, purtător de cuvânt în cadrul oficiului.

Criza nu-i sperie pe antreprenori

Miza este mare, mai ales că viitorii antreprenori speră să înceapă un bussiness cu o finanțare nerambursabilă de până la 100.000 de lei.

Este cazul Ramonei Herciu de 30 de ani, care își dorește ca din luna septembrie să-și deschidă o firmă în domeniul alimentației publice.

"Am facut singura proiectul pe care l-am depus. La partea economică m-a ajutat o prietena contabilă. Nu am apelat la o firmă de consultanță, pentru că am vrut să văd, de curiozitate, de ce sunt în stare", ne-a zis ea.

Ramona a mai completat că nu e mulțumită de prestațiile firmelor de pe piață și crede ca poate pune în practică idei mai bune.

"Valoarea totală a proiectului depus depășește 130.000 de lei. Dacă va fi aprobat planul de afaceri, ajutorul financiar nerabursabil va fi de 92.000 lei. Restul îi voi obține prin credit bancar. Eu cred că poți reuși ca antreprenor și pe timp de criză", a încheiat ea.

Reguli de finanțare

Bugetul alocat programului "Start" la nivel național este de 6 milioane de lei. Finanțarea de la bugetul de stat va fi de maxim 100.000 de lei de beneficiar, reprezentând 70% din valoarea investiței.

Tinerii afaceriști care nu au posibilitatea de a acoperi co-participarea de 30% pot obține credit bancar, printr-o unitate parteneră oficiului.

Creditarea merge până la maximum 50.000 lei de beneficiar, Fondul Național pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri garantând pentru aceștia 80% din valoarea preconizată a investiției.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite