”Banca de Alimente”, salvarea familiilor defavorizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crucea Roşie Bacău a început campania de distribuire de alimente pentru nevoiaşi. Fiecare pachet are 15 kilograme şi conţine doar alimente din categoria celor greu perisabile.

Primele roade ale proiectului "Banca de Alimente", lansat de Crucea Roşie Bacău la sfârşitul lunii septembrie, sunt culese de către băcăuanii cu posibilităţi materiale limitate.

După mai bine de două luni în care populaţia municipiului Bacău a donat alimente pentru persoanele defavorizate din judeţ, reprezentanţii Crucii Roşii au reuşit să ajungă cu primele pachete la beneficiari. "În total am strâns 350 de kilograme de alimente greu perisabile. Deja am distribuit un număr de 20 de pachete la tot atâtea familii sărace din oraşul Moineşti", ne-a declarat Marcel Babliuc, directorul Crucii Roşii Bacău.

Reprezentanţii Crucii Roşii ne-au mărturisit că Moineştiul este prima haltă, dar nu şi ultima, în care voluntarii organizaţiei s-au oprit, la sfârşitul acestei săptămâni, să împartă pachete. În baza de date, pusă la dispoziţia Crucii Roşii Bacău de către Serviciul Public de Asistenţă Socială, sunt înregistrate aproape 15.000 de familii care trăiesc la limita sărăciei în tot judeţul Bacău.

Băcăuanii cer mobilizare generală

În aceste condiţii, singura alegere cu adevărat dificilă a membrilor organizaţiei băcăuane este cea legată de următoarea locaţie în care urmează să poposească caravana. "Vrem ca peste două săptămâni să mai împărţim o serie de pachete. Nu ştim unde vom face acest lucru pentru că persoane defavorizate sunt în tot judeţul. Cred că soluţia este să luăm o locaţie la întâmplare", ne-a mai spus Babliuc.

Băcăuanii care au dat curs invitaţiei Crucii Roşii de a dona alimente pentru persoanele sărace au însă câteva idei dar şi un mare regret. Aceştia cred că primele care ar trebui ajutate sunt familiile cu mulţi copii şi persoanele a căror sănătate precară nu le permite să poată munci. Regretul constă în faptul că băcăuanii nu sunt foarte receptivi la campania iniţiată de Crucea Roşie. "Am donat şi eu alimente pentru că am încredere în Crucea Roşie. Știu sigur că le va duce chiar la beneficiari. Îmi pare rău însă că acestei campanii nu se alătură mai mulţi băcăuani", ne-a spus Mariana Arvinte, o băcăuancă care a ţinut să-şi aducă aportul la campania "Banca de Alimente"

Ce conţin pachetele de la "Banca de Alimente"

 Pachetele care au ajuns deja la beneficiarii din Moineşti dar şi cele care urmează să fie distribuite în următoarele săptămâni către alte persoane au o greutate de 15 kilograme. Fiecare pachet conţine ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi şi alte alimente. Fiecare pachet este distribuit de patru voluntari ai Crucii Roşii Bacău direct la domiciliul Beneficiarilor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite