„Stăpânul inelelor“ şi „Mumia“, pe patru roţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre pictorii atelierului îşi prezintă ultima lucrare
Unul dintre pictorii atelierului îşi prezintă ultima lucrare

Băcăuanii îşi pictează maşinile inspirându-se de pe marile ecrane. Eroii din „Stăpânul inelelor“, „Mumia“, „Piraţii din Caraibe“, dragoni sau femei războinice se găsesc mai nou pe maşini din oraş.  

Din ce în ce mai mulţi băcăuani aleg să îşi picteze maşinile cu desene inspirate din filmele pe care le-au văzut. Deşi la început, fenomenul „custom painting“ a devenit una pasiune pentru mulţi dintre tinerii şoferi din oraş.

Amatorii acestui gen de tuning auto au deocamdată la dispoziţie o singură firmă specializată pe acest gen de lucrări. Pictorii de la firmă pot desena atât exterioare, cât şi interioare de maşină, motociclete, piese individuale sau pereţi de locuinţă. 

Valoarea unei lucrări poate ajunge de la 150-200 de euro, până la 2.000, în funcţie de complexitate şi suprafaţă. „Am auzit de acest gen de pictură acum mulţi ani, dar până anul trecut la noi în oraş nu era nicio firmă de acest gen. Cum a apărut, mi-am pictat maşina“, a declarat Cristinel Genescu, posesorul unei maşini „decorate“ cu personajele din „Stăpânul inelelor“, cel mai complex proiect de până acum al pictorilor auto din Bacău.

„Filmul mi-a plăcut la nebunie şi nu puteam să-mi pun pe maşină altceva“, a mai spus acesta. Administratorul firmei din Bacău specializată pe acest gen de pictură, Codrin Costan, consideră piaţa de gen drept una în continuă expansiune, chiar dacă este la început. Nu mai puţin de 50 de băcăuani şi-au pictat maşinile în ultimele luni. „La început interesul era destul de scăzut, dar odată ce lumea a aflat ce putem face, au început să ne asedieze cu cereri care de care mai complicate, cum ar fi imagini din Mumia sau Piraţii din Caraibe“, a declarat Costan.

Pictorii de la firmă lucrează la foc automat

Acesta mai explică şi ce anume presupune executarea unei lucrări de anvergură: „Pentru a picta întreaga suprafaţă a unei maşini, cum a fost proiectul cu «Stăpânul Inelelor», s-a muncit aproape o lună, câte 12 ore pe zi“.  Pictorii de la firmă sunt dedicaţi trup şi suflet. „Deşi la o comandă complicată se lucrează într-un ritm infernal, toată lumea de aici o face dintr-o pasiune pentru artă“, a încheiat Costan.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite