Experţii analizează rămăşiţele avionului prăbuşit în Arad. Cauza cea mai posibilă: o eroare umană!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un bărbat şi-a pierdut viaţa în accident
Un bărbat şi-a pierdut viaţa în accident

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit duminică seara pe o casă nelocuită din judeţul Arad, comuna Şiria. Pilotul, un bărbat de 42 de ani, şi-a pierdut viaţa pe loc. El era înregistrat ca sportiv la Aeroclubul Român.

Potrivit procurorului Cristian Lazăr de la Parchetul de pe lândă Curtea de Apel Timişoara, rămăşiţele avionului vor fi depozitate într-un hangar de pe Aeroportul Arad, până la finalizarea anchetei. "A avut loc ridicara resturilor aeronavei, care vor fi transportate într-un loc de depozitare din cadrul Aeroportului Arad, pentru a fi expertizate, după care se va dispune sigilarea lor. Raportul privind cauzele accidentului va fi întocmit, în urma cercetărilor, de către specialiştii Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile”, a declarat procurorul Lazăr pentru Mediafax. De asemenea, potrivit sursei citate, cel mai probabil o eroare umană a condus la prăbuşirea aparatului de zbor.

Referitor la casa avariată, primarul comunei, Valentin Bot, a declarat corespondentului Mediafax că familia proprietarului s-a interesat despre eventuale despăgubiri. Proprietarul, de etnie romă, este plecat în Irlanda, însă mama acestuia locuieşte în Şiria, unde familia deţine mai multe case.

„Mama proprietarului a venit să se intereseze dacă există asigurare pentru avionul care le-a avariat casa. Nu am ştiut să-i oferim un răspuns, am rugat-o să aştepte până se încheie cercetările", a declarat primarul. Acesta a mai spus, pentru Mediafax, că pagubele sunt în jurul sumei de zece mii de lei, fiind distruse o parte din acoperiş şi din structura acestuia.

Pilotul care şi-a pierdut viaţa, Adrian Tomescu, avea 42 de ani şi era sportiv înregistrat la Aeroclubul Român.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite