Arad: Se forează după apă termală la ştrand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştrandul din Arad va avea apă termală pe bani guvernamentali. Municipalitatea arădeană va primi 900.000 de euro pentru lucrări de modernizare la „Ştrandul Neptun”.

Banii vor fi investiţi în foraje, pentru a alimenta bazinele cu apă termală. “A fost publicată în Monitorul Oficial o Ordonanţă a Guvernului prin care ne sunt alocate aceste fonduri. Vom face, într-una dintre şedinţele Consiliului Local Municipal, o rectificare de buget, pentru a cuprinde şi această sumă consistentă de bani”, a declarat Geanina Pistru, viceprimarul municipiului Arad.
În studiul de fezabilitate pentru modernizarea Ştrandului „Neptun” au fost prevăzute trei etape, totalizând împreună investiţii de peste 20 de milioane de euro. Anul trecut au fost deja investiţi peste 3 milioane, iar investiţia pentru forare este destul de scumpă, fiind prevăzută în acel studiu.
„Se propune ca alternativă, la solicitarea beneficiarului, alimentarea cu apă termală a bazinelor,  de la mare adâncime, în zona unde actualmente există un puţ forat. Având în vedere adâncimea mare la care se află apa termală, lucrările sunt laborioase şi presupun un efort foarte mare”, se arată în studiul de fezabilitate. “Sunt mulţumit de idee. Dacă vom avea apă termală în Arad nu o să mai merg în Ungaria la tratament”, a spus Viorel Faur din Arad.

Trei milioane de euro investiţi în Ştrand
Primaria Arad a investit trei milioane de euro în prima etapă de modernizare a ştrandului “Neptun”, cotat ca fiind cel mai mare din Europa de Est. Prima etapă a investiţiei a constat în refacerea celor patru bazine de înot, pentru copii şi adulţi, dar şi a zonei de agrement. De asemenea, a fost pus în funcţiune un bazin de înot cu valuri, primul de acest fel din regiune. Tot în cadrul primei etape de modernizare a ştrandului a fost refăcut gazonul din zona bazinelor şi a locurilor pentru plajă, au fost plantaţi arbori, arbuşti şi plante ornamentale, pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi.

Record de vizitatori pe an
Ştrandul este situat în spaţiul încadrat de bucla Mureşului, pe o suprafaţă de aproape 40 de hectare de verdeaţă. Este al doilea ştrand ca mărime din Europa, situat lângă o apă curgătoare. Anual, ştrandul are 3.000.000 de vizitatori. Se estimează ca, după introducerea apei termale, numărul vizitatorilor să mai crească cu câteva zeci de mii.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite