Arad: Se scumpeşte parcarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Se scumpeşte parcarea
Arad: Se scumpeşte parcarea

Amenzile vor ajunge la minimum 100 de lei iar abonamentul pe Bulevardul Revoluţiei va costa 900 de lei

Printre modificările aduse regulamentului de parcare în municipiul Arad se numără şi majorarea amenzilor la 100-200 de lei pentru parcarea fără tichet, depăşirea timpului de staţionare, parcarea pe locurile marcate special pentru anumite categorii de autovehicule sau pentru ocuparea locurilor de parcare cu diverse obiecte.
Au mai fost modificate şi denumirile unor străzi ce intrăîn zona A sau B de taxare, noile denumiri fiind cuprinse în aceste modificări.
Cea mai contestată modificare a regulamentului de parcare se referă la excluderea totală a gratuităţilor de care beneficiau unele dintre instituţiile publice şi medicii de familie. Conform noilor prevederi vor mai putea parca gratuit doar persoanele cu handicap, salvarea, pompierii, poliţia şi jandarmii sau delegaţiile oficiale în baza unei autorizaţii emise de primărie.
Pentru 15 minute de parcare în zona A se va plăti 0,2 lei, iar în B - 0,1 lei.  Cei care vor lăsa maşina în parcare 30 de minute vor plăti 0,5 lei în zona A şi 0,4 lei în zona B, iar pentru o oră 1,0 lei în A şi tot atâta în B.
Abonamentul pe lună, pentru rezidenţi persoane fizice, pe o stradă în zona A va fi de 13,5 lei, iar în B de 10,0 lei, iar pentru nerezidenţi, persoane fizice şi persoane juridice pe o lună va fi de 264, 0 lei în zona A şi 222,0 lei în zona B. Abonamentul lunar pe toate străzile va costa 900 lei în zona A şi 810 lei în zona B, la fel ca şi abonamentul pe o lună pentru parcarea pe Bulevardul Revoluţiei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite