Peste două mii de copii au ales să-şi petreacă timpul liber la muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei de la Liceul „Moise Nicoară“ au stabilit ce cuprinde vitrina cu poveşti
Cei de la Liceul „Moise Nicoară“ au stabilit ce cuprinde vitrina cu poveşti

Săptămâna familiei, saptămâna fără TV, eveniment ce s-a desfăşurat la nivel naţional în perioada 22-28 noiembrie 2010 a strâns peste două mii de copii în incinta muzeului arădean.

Întreaga săptămână muzeul arădean a oferit un program educaţional divers în toate expoziţiile sale, de la vizite şi ghidaje gratuite până la întâlniri cu arheologi, istorici, critici de artă, etnografi şi restauratori. „Preşcolarii şi elevii din ciclul primar şi gimnazial au avut ocazia să descopere tainele arheologiei într-o întalnire cu arheologii, să participe la concursuri şi activităţi, îndrumaţi de specialiştii muzeului. Vitrina cu povesti a fost  activitatea care a stârnit cel mai mult curiozitatea şi imaginaţia elevilor faţă de obiectele din muzeu, iar poveştile scrise şi ilustrate de aceştia se află expuse  la secţia de arheologie, până anul viitor” , a declarat Adelina Stoenescu,purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal Arad.

Expoziţiile şi filmele documentare pe teme de etnografie au atras publicul tânăr, care a avut prilejul să redescopere valorile tradiţionale româneşti şi cultura alterităţii, în cazul acesta a minorităţii maghiare din judeţul Arad.

Expoziţia-eveniment Centenar Nicolae Chirilovici a fost vizitată de 500 de elevi, care au participat la activităţile organizate la Muzeul de Artă: atelierele de restaurare lemn şi pictură. Organizate în premieră la muzeu, atelierele s-au bucurat de un mare succes în rândul elevilor şi profesorilor invitaţi.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite