Micile ţepe ale marilor reduceri. Rămăşiţele verii la preţ redus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe magazine încearcă să vândă, sub sigla „Reduceri de sezon“, produse din anii trecuţi. Finalul verii a dat tonul reducerilor, iar arădenii au dat năvală în magazinele de haine pentru a profita de ocazii.

Arădenii au început să vâneze cele mai bune preţuri spre încântarea comercianţilor care răsuflă uşuraţi odată cu creşterea vânzărilor. În această perioadă, marile magazine au scăzut preţurile cu 50 la sută la marfa de sezon estival. Există însă şi locuri unde reducerile cresc iar preţurile produselor sunt scăzute cu 60, 70 şi chiar 75 la sută. Hainele de vară pot fi găsite la preţuri infime, desigur, în funcţie de pretenţiile cumpărătorilor.

„Sunt preţuri reduse la aproape toate produsele vestimentare de vară. De exemplu, la tricouri, de la 80 de lei, cât era preţul iniţial, o bucată costă acum între 35 şi 45 de lei, depinde de model. Reduceri sunt şi la pantalonii de blugi treisferturi cât şi la fustele de vară sau cămăşile cu mânecă scurtă pentru bărbaţi. Sunt profitabile reducerile, mai ales că sunt articole vestimentare care pot fi purtate la fel de bine şi în sezonul toamnă-iarnă”, susţine Geanina Mălinescu, reprezentantul unui magazin din centrul oraşului.

La capitolul încălţăminte reducerile sunt considerabile. Comercianţii nu riscă să rămână cu piesele de vară pe stoc pentru că toamna va bate la uşă în scurt timp.

Astfel, după modelul „isteriei” cumpărăturilor de peste hotare, în febra cumpărătorilor de obiecte vestimentare de sezon la preţ redus au intrat şi arădenii.

„Avem mai mulţi clienţi în această perioadă, pentru că sunt atraşi de reclamele pe care ni le facem. Nu toţi însă şi cumpără. Mulţi doar intră, se uită, uneori şi probează, iar apoi ies. Este dreptul fiecăruia şi dată fiind concurenţa, clientul este liber să aleagă”, adaugă Geanina Mălinescu.

Clienţii, satisfăcuţi de ce găsesc
Deşi poate nu au neaparat nevoie de produse, arădenii s-au arătat intersaţi şi mulţumiţi de ofertele pe care le găsesc în această perioadă în magazine.
„Preţurile sunt în sfârşit la îndemâna oricui. În afara reducerilor de vară am găsit promoţii atractive. Am cumpărat două produse şi l-am primit pe cel de-al treilea gratis. Mi-am cumpărat o pereche de sandale din piele, la doar 100 de lei, în timp ce la început de sezon erau aproape 200 de lei. Le voi purta vara viitoare“, spune Andrada Onica, o tânără.

Înşelaţi de oferte
Multe dintre articolele expuse la raft sunt de mai multe sezoane şi în unele cazuri se vând ca şi cum ar aparţine „noilor colecţii“, la preţ redus. Mulţi comercianţi ar face aproape orice să îşi vândă marfa astfel că expun produsele mai vechi chiar şi de câţiva ani. De asemenea, multe articole vândute la preţ promoţional au imperfecţiuni, sunt stricate, decolorate sau chiar pătate.

Arădenii ajung cu plângeri la Protecţia Consumatorului
Deşi cele mai multe nemulţumiri nu sunt publice, în unele cazuri acestea ajung şi pe masa celor de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului. „De când cu perioada reducerilor, avem în curs o sesizare. O femeie a depus plângere pentru că magazinul a postat un afiş pe care scria că sunt reduceri la toate articolele de încălţăminte, însă în realitate, clienta a găsit doar un singur model care se afla la preţ redus. Momentan, reclamaţia este în curs de cercetare şi urmează să stabilim dacă se impune să luăm măsuri”, a declarat Ioan Hârdău, inspector din cadrul OJPC Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite