90% din profitul pe 2010 al SIF Banat-Crişana va fi împărţit acţionarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai prospere societăţi din Arad, SIF Banat-Crişana, care de ani de zile se află în topul firmelor, va împărţi acţionarilor societăţii aproape tot profitul pe 2010, în dividente. Pentru fiecare acţiune deţinută se va plăti câte 0,103 bani.

Anul trecut, societatea a avut 62,9 milioane de lei profit, din care în acest an 56,5 milioane de lei, adică 89,73% din profitul pe 2010 vor fi ditribuiţi prin dividente acţionarilor. Anul trecut dividendele au reprezentat 24,46% din profit, iar acum doi ani 17,24%.

„În ceea ce privesc dividendele au fost trei propuneri, patru bani pe acţiune, şase bani, ceea ce ar fi însemnat acordarea unor dividende care să reprezinte aproximativ 52% din profit, ultima propunere fiind de 0,103 lei. Am organizat o şedinţă a Consiliului de Administraţie şi am adoptat în cele din urmă varianta a treia, deşi este o chestiune controversată”, a declarat preşedintele SIF, Ioan Cuzman.

În acest an, conducerea societăţii prevede venituri totale de peste 70 de milioane de lei, iar cheltuielile undeva la 44 de milioane. „Anul 2010 a fost foarte dificil pentru mediul macro-economic, iar pentru pers¬pectivele din 2011 s-au făcut mai multe previziuni. Am fi vrut însă să avem la dispoziţie mai mulţi bani pentru investiţii, mai ales că avem un program bine pus la punct în acest sens”, a mai spus Ioan Cuzman.

În acest moment, SIF Banat-Crişana are 79 de salariaţi, din care 68 la sediul central din Arad şi 11 la cele patru sucursale: Bistriţa, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Satu Mare. Conform datelor Registrului Comerţului, SIF Banat-Crişana a avut în 2009 o cifră de afaceri de peste 180 milioane de lei, profitul net de peste 112 milioane de lei, pierderile fiind zero.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite