Au început pregătirile de iarnă. La nivelul județului a fost constituit Comandamentul pentru deszăpezire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se dorește evitarea situaţiilor de întâlnite anii trecuţi,
Se dorește evitarea situaţiilor de întâlnite anii trecuţi,

Reprezentanții Prefecturii anunță că la nivelul judeţului Arad în această săptămână s-a constituit Comandamentul pentru deszăpezire, format din 24 de membri.

Preşedinte al Comandamentului este Prefectul judeţului Arad, Cosmin Pribac, iar printre membri se află Preşedintele Consiliului Judeţean, Subprefectul, şefii Inspectoratelor de Poliţie, Jandarmi, ISU, Poliţie de Frontieră etc.

La nivelul Consiliului Judeţean Arad şi al Secţiei de Drumuri Naţionale Arad se vor constitui comandamente ce vor aplica şi coordona măsurile de menţinere în stare de operativitate a drumurilor naţionale şi judeţene. Prin dispoziţii ale primarilor, la nivelul municipiului, oraşelor şi comunelor se vor constitui comandamente pentru deszăpezire, combatere a poleiului şi altor fenomene periculoase specifice sezonului rece. Coordonarea comandamentelor constituite la nivel local, al serviciilor deconcentrate sau la nivelul Consiliului Judeţean va fi asigurată de Comandamentul judeţean.

Încălzire pentru populație

Pregătirea pentru iarnă presupune şi asigurarea încălzirii populaţiei racordate la sistemele centralizate de termoficare.

„În acest sens, Guvernul Ponta a dizlocat sub formă de împrumut din rezerva de stat, pentru CET-urile arădene, cantitatea de o sută de mii tone cărbune, beneficiar CET S.A., respectiv cantiatea de trei mii tone păcură, beneficiar CET Hidrocarburi S.A. Aceste tone de combustibil vor asigura producerea permanentă  a energiei termice pentru populaţia municipiului Arad  în această iarnă”, a conchis prefectul judeţului Arad, Cosmin Pribac.

Acesta mai spune că primul ministru Victor Ponta  împreună cu patru miniştri din Cabinetul său a ţinut astăzi o videoconferinţă la care au participat prefecţii şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale. Tema principală a discuţiei a fost luarea tuturor măsurilor necesare pentru a diminua pe cât posibil efectele negative ale căderii precipitaţiilor pe timp de iarnă.

„Mesajul Primului Ministru a fost unul clar: să ne pregătim din timp pentru iarnă şi să luăm toate măsurile astfel încât să fie evitate situaţii de genul celor întâlnite anii trecuţi, cu drumuri blocate sau trenuri care au ajuns la destinaţie după zeci de ore de staţionare în câmp. Victor Ponta a transmis tuturor structurilor care vor avea responsabilităţi în domeniul deszăpezirii să închidă drumurile sau căile ferate înainte ca acestea să fie înzăpezite, dacă meteorologii anunţă ninsoare în cantitate  mare pentru următoarele ore. De asemenea, premierul a solicitat încheierea cât mai rapidă a contractelor pentru serviciile de deszăpezire şi furnizare de materiale antiderapante precum şi o atenţie maximă la costurile pe care aceste activităţi le presupun deoarece anii trecuţi au fost cheltuite sume mari dar în mod ineficient”, a declarat prefectul judeţului Arad, Cosmin Pribac.
   



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite