INVESTIȚII Autostrada Vestului scoate la suprafaţă un râu subteran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pista de canotaj va fi realizată în porţiunea vestică
Pista de canotaj va fi realizată în porţiunea vestică

Primăria Arad a decis să-l folosească pentru un bazin de canotaj. În această dimineaţă, consilierii locali au ales o comisie care va coordona realizarea unei baze de agrement în porţiunea vestică a centurii.

Arădenii, în special sportivii, aşteaptă cu nerăbdare ca în oraşul de pe Mureş să existe o pistă de canotaj. Acest vis al lor ar putea deveni realitate, dacă se vor pune la punct câteva detalii.

„O pistă de canotaj este binevenită, doar că ea trebuie să fie puţin mai complexă. Până în momentul de faţă nu ştim exact cum se va realiza, deoarece nu ne-a contactat nimeni. O pistă trebuie să aibă foarte multe dotări. Este nevoie de foarte multe utilităţi fără de care nu se poate folosi. Trebuie să aibă o lăţime corespunzătoare, trebuie să cuprindă şi un braţ paralel de revenire. Hangarele sunt şi ele foarte importante. Ar fi extraordinar să se poată realiza aşa ceva la Arad. Am avea legătura cu mai multe domenii”, a spus Paraschiva Peloc, instructor canotaj la Club Arad.

Veştile sunt cât se poate de bune pentru cei care aşteaptă date despre proiectul respectiv, deoarece începând de astăzi există o comisie care va coordona realizarea pistei de canotaj în porţiunea vestică a centurii Aradului, pistă care va fi realizată pe cheltuiala constructorului autostrăzii, adică a companiei austriece PORR.

„În urma unor discuţii purtate cu constructorii autostrăzii am ajuns la concluzia că zona cu pricina este ideală pentru viitoarea pistă de canotaj. Având în vedere că şi Mureşul trece pe aici, iar în urma săpăturilor am constatat că pânza freatică este foarte sus, proiectul poate fi dus la bun sfârşit în cele mai bune condiţii”, a adăugat Corina Drăghici.

Încep demolările


Din comisie fac parte zece persoane. Conform unei înţelegeri între constructor şi municipalitate, cei din urmă au obligaţia de a asigura consultanţă de câte ori este necesar, dar şi să colaboreze cu diverse instituţii pentru realizarea pistei. Toate construcţiile din zona unde va fi amenajată pistă şi care sunt ridicate ilegal vor fi demolate.

Pistă de 2.200 metri

Primarul Aradului a spus că pista de canotaj, va avea 8 culoare, o lungime de 2.200 metri şi o lăţime de 130 metri, iar pe ea se pot organiza competiţii de categoria A. Asemenea piste mai sunt în Munchen, Mexic şi Paris.

Lucrările la autostrada Arad-Timișoara au fost suspendate din cauza unor datorii

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite