Cel mai modern spital din Arad duce lipsă acută de cadre medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalele din Arad încep să arate un pic mai bine. Aici putem vorbi atât despre cel judeţean, la care se execută lucrări de izolare, cât şi la celelalte. Însă, cel care se află pe primul loc este spitalul din oraşul arădean Ineu. 

Acesta este cel mai modern din judeţul Arad. Este modern, deoarece este o construcţie nouă, care s-a realizat după ani de zile, în care autorităţile locale s-au zbătut pentru ridicare lui. Unitatea medicală funcţionează de la finele anului trecut în noua clădire. Vorbim despre o clădire ridicată de patru nivele ce acoperă o suprafaţă de 3.500 de mertri pătraţi.

image

Momentan acest spital funcţionează doar parţial, deoarece nu există nici toată aparatura necesară, dar nici personal suficient. Însă situaţa se pare că se va rezolva în curând, deoarece se vor desfăşura licitaţii pentru o parte a aparaturii medicale. „Avem o problemă importantă în ceea ce priveşte personalul din spital. Avem în vedere realizarea unor contracte individuale, întrucât angajarea personalului este imposibil de făcut” spune Georgeta Bogdan, managerul spitalului orăşenesc din Ineu. 

Autorităţile locale din Ineu au primit 76 de miliarde de lei vechi din totalul celor 102 miliarde de lei vechi solicitaţi la finele anului trecut. Aceste sume provin de la Ministerul Sănătăţii. „Mai trebui achiziţionată aparatură de specialitate, iar pentru aceasta am primit suma de 76 de miliarde de lei vechi. Diferenţa de sumă, până la totalul solicitat de noi, reprezintă sumele necesare achiziţionării de mobilier” spune Nicolae Mehelean, primarul oraşului Ineu. Acesta mai spune că a solicitat mărirea numărului de paturi pe care îl are acum unitatea medicală din oraş. Este vorba despre încă 20 de paturi, pentru a se ajunge la numărul de 100. Pentru a se oferi servicii de calitate, administraţia oraşului are în plan şi realizarea unei parteneriat public-privat. 

image

Spitalul din localitatea arădeană Ineu deserveşte o zonă cu aproximativ 70.000 de locuitori, deşi este susţinut numai de oraşul Ineu, care are 10.000 de locuitori. Dacă tot există un spital nou în Ineu, cei de acolo s-ar gândi că ar fi necesar şi un loc de recreere, astfel că pe locul în care se află spitalul vechi se va amenaja un parc. 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite