Mai mulți preșcolari au confecționat mărţişoare în schimbul unor jucării moderne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţii au lucrat încă de la începutul săptămânii în atelierul grădiniţei
Micuţii au lucrat încă de la începutul săptămânii în atelierul grădiniţei

Prichindeii de la grădiniţa numărul 1 din Pecica au lucrat timp de o săptămână pentru a scoate primii bani. Preşcolarii spun că sunt mândri de munca pe care au depus-o şi îşi doresc să se implice în astfel de activităţi şi la şcoală.

Citeşte şi:

Primul Mărţişor pentru „Adevărul de Seară“ Braşov

Dacă pentru mulţi dintre noi semnificaţia zilei de 1 Martie ar putea trece neobservată, pentru preşcolarii de la grădiniţa numărul 1 din Pecica, judeţul Arad, această zi va rămâne o amintire plăcută. Pentru prima dată în viaţa lor, prichindeii au învăţat ce înseamnă să munceşti, să îţi petreci ore întregi la o masă, să uiţi de joacă şi să se concetreze asupra unor lucruri pe care doar oamenii mari ştiu să le facă.

Micuţii din grupa mare şi pregătitoare, coordonaţi de educatoarele Anca Gal şi Adriana Badai, au pus umăr la umăr şi au confecţionat aproape 100 de mărţişoare. Nu a fost o muncă prea uşoară, mai ales că au stat neclintiţi în atelierul grădiniţei încă de la începutul săptămânii.
„Ne-am gândit să dăm o nuanţă aparte acestei zile. Toată lumea cumpără mărţişoare, însă prea puţini ştiu cât efort presupune acest simbol al primăverii. Prin acest proiect ne-am dorit să-i învăţăm pe micuţii noştrii cât de important este să muncim, să fim serioşi atunci când întreprindem ceva şi în ce mod poate fi răsplătită munca depusă”, a declarat Adriana Badai, una din educatoare.

Plastilină şi pricepere
Copiii au folosit pentru confecţionarea mărţişoarelor carton colorat, bureţi, scoici, macaroane, pene, paiete şi plastelină. Chiar dacă sunt mici, cei aproape 50 de preşcolari au ştiut să decupeze cartonul, să lipească pe el scoicile ori să asambleze bucăţile de hârtie.
„Toate mărţişoarele vor fi vândute în cadrul grădiniţei. Părinţii vor fi principalii cumpărători, iar din banii câştigaţi micuţii îşi vor putea cumpăra jucării noi”, a continuat Adriana Badai.

Pregătiri pentru serbarea de Mărţişor
Evenimentele în care sunt implicaţi preşcolarii vor continua şi în cursul zilelor viitoare. Micuţii se pregătesc acum pentru marea serbare de pe data de 8 Martie, cu ocazia Zilei Mamei. Preşcolarii au pregătit în cadrul serbării o serie de cântece şi poezii pentru mamele şi educatoarele din întreaga ţară.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite