Peste jumătate de kilogram de bijuterii nedeclarate la vamă, confiscate de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român de 38 de ani a testat vama arădeană, încercând să introducă în ţară peste jumătate de kilogram de bijuterii. Bărbatul le-a ascuns într-un bidon cu ulei de maşină, după ce le-a cumpărat de la o persoană necunoscută pentru o mie de euro.

Frontieriştii au descoperit marfa în urma unui control. Bunurile erau ascunse într-un bidon cu ulei de maşină, într-un mijloc de transport, ce urmau a fi introduse ilegal în ţară.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un autovehicul marca „Renault Trafic”, înmatriculat în Spania, condus de cetăţeanul român Augustin M., în vârstă de 38 ani, însoţit de alţi opt conaţionali. Acţionând în baza unei analize de risc s-a descoperit într-un bidon de ulei mineral auto cantitatea de aproximativ 620,84 grame bijuterii constând în 57 de lănţişoare, brăţări, inele, cercei, broşe, pandantiv din metal galben, alb şi cu diverse pietre aplicate”, a declarat Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al IJPF Arad.

Conform frontieriştilor, într-un alt geamantan au fost găsite mai multe bunuri, respectiv 13 seturide  tacâmuri, două săbii, un sfeşnic, patru ceainicem şi un tablou reprezentând un peisaj semnat Vadon.

Şoferul a declarat că şi-a achiziţionat bunurile în schimbul sumei de o mie de euro de la o persoană necunoscută, fără a poseda însă vreun document de provenienţă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite