Vor să întreţină drumurile judeţene din majorarea taxelor şi tarifelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CJA are în administrare o reţea de 1.101 km drumuri judeţene
CJA are în administrare o reţea de 1.101 km drumuri judeţene

Anul trecut, peste o sută de mii de lei au intrat în buzunarul Consiliului Judeţean Arad, bani încasaţi din chirii de teren, concesiuni şi din acorduri şi autorizaţii de amplasare şi acces pe drumurile judeţene.

Pentru 2011, aleşii judeţeni se pregătesc să crească taxele pentru eliberarea avizelor şi tarifelor pentru utilizarea zonelor de pe drumurile judeţene aflate în patrimoniul public al judeţului.  Astfel, cei care folosesc, iau în concesiune, închiriază teren sau vor autorizaţii de amplasare şi acces, vor plăti cu aproape şase procente mai mult.

Majorarea cu 5,59% are scopul completării sumelor folosite întreţinerii drumurilor judeţene şi ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2011. „Dorim ca întreaga reţea de drumuri judeţene să fie viabilă, astfel încât circulaţia rutieră să se desfăşoare în condiţii optime de siguranţă, confort şi civilizaţie. Pentru toate aceste cerinţe sunt necesare lucrări care impun un mare efort financiar”, a spus Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA.

Din cei peste o mie de kilometri de drumuri judeţene pe care Consiliul Judeţean Arad îi are în administrare, aproape opt sute de kilometri sunt modernizaţi. Din aceştia, 757 de kilometri au trecut de perioada de garanţie.

„Distrugerea şi degradarea drumurilor se datorează creşterii substanţiale în ultima perioadă de timp a traficului greu şi agabaritic, coroborat cu influenţa factorilor de climă în cele patru anotimpuri ale anului”, a mai spus Ioţcu. Conform proiectului care va fi expus votului la sfârşitul acestei săptămâni, traficul greu pe drumurile judeţene este în creştere, pentru care trebuie luate măsuri.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite